Interessant:

iPhone-rekening van meer dan 6.000 euro

nieuws 20 juli 2010 om 08:36

Een man in Canada heeft een telefoonrekening van meer dan 6.000 euro ontvangen, omdat hij op vakantie in Frankrijk zijn iPhone drie dagen lang had gebruikt.

De man, Jason Boutang, gebruikte drie dagen lang mobiele dataservices op zijn iPhone in Frankrijk. Hij gebruikte vooral een vertaalapplicatie en hij dacht dat deze service gratis in gebruik was. Daarnaast streamde hij meer dan vijf uur muziek van een Calgary rock-radiostation.

De man had nog geluk, want zijn provider Virgin Mobile blokkeerde na drie dagen zijn account toen zij zagen dat de kosten wel erg hoog opliepen. De rekening was uiteindelijk 8.000 Canadase dollar, dat is ruim 6.000 euro, voor het gebruik van mobiele dataservices op zijn iPhone in het buitenland.

De man dient nu een klacht in omdat hij naar eigen zeggen geen advies zou hebben gekregen over het roaming-tarief in het buitenland. Virgin Mobile zegt dat Boutang ongeveer 130 MB in drie dagen heeft verbruikt. Toch willen ze de man tegemoet komen en de rekening verlagen naar 2.000 Canadese dollar, altijd nog meer dan 1.500 euro.

In het verleden ontvingen mensen nog veel hogere telefoonrekeningen. In 2007 moest een Canadees 57.000 euro betalen en in augustus 2007 schrok een Maleische man zich dood toen hij een rekening ontving van 171 biljoen euro.

Cellular-news