Interessant:

MBO-leerlingen bedenken nieuwe Nokia-applicatie

nieuws 19 april 2010 om 08:31

Vorige week werden MBO-studenten in Rotterdam uitgedaagd door Nokia en Stichting Jong Ondernemen om een technologisch probleem op te lossen tijdens het Nokia Innovation Camp.

Het team Eco-Home van de MBO Greenport opleiding Business & Management in Naaldwijk kwam als winnaar naar voren. De studenten bedachten een applicatie waardoor je op je mobiele telefoon inzicht hebt op het energieverbruik in je woning. Per kamer in huis is te zien hoeveel stroom of gas er verbruikt wordt. De energieverbruikers in de woning zijn op afstand via de mobiele telefoon uit te schakelen. De deelnemers verdienden daarmee als prijs een nieuw model Nokia telefoon.

De uitdaging waar de studenten, die meedoen aan het programma 'studentenbedrijf' van Stichting Jong Ondernemen, voor kwamen te staan was als volgt. "Bedenk een mobiele applicatie of gebruik van mobiele apparaten, die inspirerend én creatief is." Duurzaamheid vormde een belangrijke voorwaarde bij het bedenken van een applicatie.

Aan de challenge deden MBO-studenten uit heel Nederland mee. Het Innovation Camp is in Nederland een gezamenlijk initiatief van Telecomfabrikant Nokia en Jong Ondernemen.

portablegear.nl