Interessant:

Mexico verbiedt anoniem mobiel bellen

nieuws 12 april 2010 om 08:20

De regering van Mexico heeft een wet ingevoerd die alle mobiele bellers verplicht dat hun mobieltje op naam staat; hierdoor is anoniem bellen niet meer mogelijk.

Mexico heeft deze wet doorgevoerd om de steeds maar toenemende criminaliteit in het land, vooral door de vele drugsbendes, tegen te gaan. Criminele bellers kunnen nu immers eenvoudiger worden opgespoord.

Anoniem bellen met een prepaid-telefoon is dus niet meer mogelijk in Mexico. In Mexico zijn zo'n 84 miljoen mobiele bellers, waarvan veel mensen een prepaid-toestel gebruiken. Zij kunnen hun toestel alleen blijven gebruiken als zij hun gegevens sms'en naar de autoriteiten. Ongeveer 30 miljoen mobieltjes zijn echter nog niet geregistreerd, dus men is bang dat een groot aantal Mexicanen straks niet meer mobiel kan bellen.

Critici zeggen dat het plan zinloos is, omdat criminelen hun mobieltjes gewoon onder een andere naam zouden registreren. India voerde eind vorig jaar ook een verbod op prepaid-telefoons in om "terroristsche aanslagen te voorkomen", aldus de regering aldaar.

Maximum PC