Interessant:

iPad krijgt veel positieve recensies, ondanks vele minpunten

nieuws 10 april 2010 om 14:30

Vrijwel alle recensies van de iPad hebben een opmerkelijk patroon: meestal volgt eerst een lijst met alle minpunten van het toestel, waarna toch een positief oordeel volgt.

StyleCowboys reisde speciaal naar de Verenigde Staten om als een van de eerste Nederlanders de iPad in handen te krijgen. Zij missen erg een webcam op het apparaat en hadden enige problemen met websites die de iPad soms als mobiele websites benaderd, "waardoor de browserervaring minder is dan verwacht". Niettemin krijgt het toestel "een dikke negen", voornamelijk voor het scherm, het touchscreen, de snelheid en de interface.

De buitenlandse telecomjournalisten klagen allemaal over dezelfde gebreken van de iPad. Zowel de Duitsers van Cnet en ComputerBild als de Amerikanen van Laptop Mag missen op de iPad Flash-ondersteuning, een (web)cam en de mogelijkheid tot multitasking. Wel prijzen zij allen de lange accuduur, de goede beeldkwaliteit en de eenvoudige en intuitieve bediening.

Laptop Mag meldt, net als StyleCowboys, dat foutloos typen op de iPad nog niet echt eenvoudig is. Ook vindt het Amerikaanse magazine dat het scherm lastig is af te lezen in zonlicht en klagen zij erover dat applicaties voor de iPad een stuk duurder zijn dan voor de iPhone. Niettemin vindt Laptop Mag de iPad "een doorbraak op het gebied van mobiele computers" en geeft het een 8 uit 10.

De Duitsers zijn iets kritischer, maar komen uiteindelijk ook tot een positief oordeel. Cnet vindt de iPad een "supergadget" en "de eerste tablet-pc die ze ook daadwerkelijk kunnen aanbevelen", ook al is het apparaat "nog geen volwaardige vervanger voor een notebook, een spelcomputer of een supercompacte iPod." Score: 8 uit 10. ComputerBild merkt nog op dat "wie een iPad aanschaft, wel gevangen zit in de Apple-wereld", omdat alles verloopt via Apple's iTunes Software.

Het is opmerkelijk te constateren dat vrijwel alle recensenten zeer enthousiast zijn over de iPad ondanks de vele kanttekeningen. De intuitieve en fraaie interface en het uitstekende functionerende touchscreen steken echter zo positief af ten opzichte van voorgaande tablets van andere fabrikanten, dat men Apple de minpunten vergeeft en toch zeer enthousiast is over de iPad.

Apple iPad
Apple iPad

portablegear.nl


Gerelateerde producten