Interessant:

SanDisk start distributie 64GB Ultra SDXC-kaart

nieuws 22 februari 2010 om 15:13

SanDisk heeft aangekondigd te beginnen met de distributie van de 64GB SanDisk Ultra SDXC-geheugenkaart; dit is de hoogste capaciteit SD-kaart ooit van SanDisk.

SDXC-kaarten zijn gebaseerd op de nieuwe SD 3.0 specificatie. Dit maakt de productie mogelijk van kaarten met een opslagcapaciteit tot 2 terabytes, maar SanDisk houdt het voorlopig dus bij 64GB. Door de nieuwe bestandsstructuur van SDXC-kaarten zijn ze erg geschikt om HD-video's met een lange speelduur op op te slaan. Op de SanDisk Ultra SDXC-kaart kan je meer dan acht uur van dergelijke video opslaan.

Omdat de SD 3.0 specificatie pas onlangs werd vrijgegeven, zal slechts een handvol beschikbare apparaten onmiddellijk SDXC-kaarten ondersteunen. Nieuwe cameramodellen met ondersteuning van de SDXC-indeling worden echter in toenemende mate ge´ntroduceerd. In de nieuwste camera's van Canon en Panasonic zijn deze geheugenkaarten bijvoorbeeld al te gebruiken.

"SDXC is de opvolger van de populaire SDHC-kaart," zegt Susan Park, directeur retail product marketing van SanDisk. "De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart levert de snelheid en capaciteit die consumenten nodig hebben voor langdurige HD video-opnames en het met hogere snelheden fotograferen van stilstaande beelden. De kaart vormt een ideale aanvulling op recent aangekondigde SDXC-compatibele camera's en camcorders."

De 64GB SanDisk Ultra SDXC-kaart is te bestellen op de website van SanDisk. Met een prijs van €279.99 is deze geheugenkaart echter niet goedkoop.

portablegear.nl