Interessant:

iPod touch en Zune HD als gamehandhelds

nieuws 16 september 2009 om 10:30

De toekomst van mobiel gamen ligt niet in traditionele gamehandhelds, maar in multifunctionele mediaspelers; dat willen Apple en Microsoft in elk geval doen geloven.

Bij de presentatie van de vernieuwde (derde generatie) iPod touch, die deze maand plaats vond, besteedde Apple veel aandacht aan de gaming-mogelijkheden van deze deze mediaspeler. Zo werden er veel nieuwe games voor de App Store aangekondigd en beweerde Apple zelfs dat de "iPod touch superieur is aan de Sony PSP en Nintendo DS wat betreft gaming".

Apple iPod touch

Enkele dagen na de aankondiging van Apple maakte Microsoft officieel bekend dat de Zune HD mediaspeler ook geschikt is als gaming- en applicatieplatform. Microsoft heeft ook een eigen variant van de App Store beschikbaar: de Windows Marketplace / Zune Marketplace. Interessant is verder dat de Zune HD zou kunnen communiceren met de Xbox 360, maar hoe precies is nog onbekend.

Microsoft Zune HD

Toch kan het spelen op een mediaspeler met alleen een touchscreen nog niet echt wedijveren met spelen op een gamehandheld met fysieke knoppen, zoals de DS en PSP. Daarnaast is de Microsoft Zune HD voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar.

portablegear.nl