Interessant:

Bricken: parkeren met je mobieltje

nieuws 17 september 2009 om 08:30

Na pinnen en chippen wil parkeer-aanbieder Yellow Brick nu ook 'bricken' een bekend werkwoord maken; bricken is parkeren met je mobieltje.

In Amsterdam is het al enige jaren mogelijk om met je mobieltje het parkeergeld te betalen, onder meer via Q-Park en Parkmobile. YellowBrick zet nu echter groot in met een campagne voor 'bricken', parkeren met je mobieltje bij YellowBrick.

Het voordeel van 'bricken' is dat je niet meer te veel parkeergeld hoeft te betalen: je betaalt via je mobieltje immers exact de tijd dat je auto op de parkeerplaats staat. Nadeel is dat er wel weer andere kosten aan verbonden zijn.

Registeren bij YellowBrick kost eenmalig € 8,00, inclusief transponderkaart die je moet activeren en tegen de voorruit plaatsen als je parkeert. Een 'Yellowbrickkaart' en een extra kaart kosten € 4,00 per stuk.

Yellowbrick rekent verder geen abonnementskosten, maar brengt per parkeertransactie wel 5% trasnasactiekosten in rekening. Het minimumbedrag aan transactiekosten is hierbij 0,22 (bij parkeerkosten tot € 4,40) en deze transactiekosten kunnen oplopen tot maximaal € 0,50, indien je voor een hoger bedrag parkeert. De kosten voor het telefoonnummer (088-7546637) om je telefonisch aan- en af te melden zijn 3,8 eurocent per minuut.

De kosten worden 1 keer per week via automatische incasso afgerekend. Indien je via creditcard (VISA of Eurocard/Mastercard) betaalt zal de afrekening dagelijks plaatsvinden. Het is niet duidelijk of YellowBrick de service ook buiten Amsterdam aanbiedt.

Yellow Brick