Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,3" (267 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto LG Q60 1 Foto LG Q60 2

Inleiding

De LG Q60 (juni 2019) is een midrange smartphone met een groot 6,26-inch HD+ scherm, 3 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Aan de achterzijde bevinden zich drie camera's en aan de voorzijde één. Een 3.500 mAh-accu zorgt voor een goed uithoudingsvermogen.

Camera Q60

De hoofdcamera van de LG Q60 bestaat uit 3 modules. Deze camera's bieden negen unieke functies zodat je naar hartenlust foto's, video's en selfies kunt maken. Één daarvan is de snelle autofocus-functie, waarmee je bewegende beelden scherp vastlegt, of de Group Portrait-functie, zodat iedereen op de groepsfoto duidelijk op beeld staat. Een andere snelle functie is de AI Cam. Vaak zijn bewerkte foto's overduidelijk lichter en mooier dan de originele versie. Met de AI Cam heb je geen filter meer nodig: de onbewerkte foto zal mooier zijn dan de realiteit en dat scheelt heel wat photoshop-tijd. Een laatste unieke feature is de Super Wide-Angle camera (5MP). Alleen met de Q60 leg je een 120 graden uitzicht vast en maak je het moment onvergetelijk.

Selfiecamera Q60

De selfiecamera heeft een 13 megapixel-resolutie. De Portrait-functie zorgt ervoor dat je nog meer opvalt in selfies. Ook in alle selfie-video's zal jij scherp te zien zijn ongeacht de achtergrond. Perfectioneer de selfies met Studio, een functie waarmee je onder andere de achtergrond kan veranderen en stickers kan toevoegen. Je kan zelfs jezelf een nieuwe look geven door je haarkleur te veranderen. Bewaar vervolgens alle foto's in de intelligente fotogalerij.

Indrukwekkend geluid

Via jouw koptelefoon luister je in DTS:X 3D geluid naar jouw favoriete muziek. De technologie achter het geluid simuleert een 7.1 surround systeem waardoor elk geluid je volledig lijkt te omringen. Hierdoor wordt het spelen van videogames, kijken naar films en luisteren naar tophits nog indrukwekkender.

Besturingssysteem LG Q60

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen LG Q60

Van de LG Q60 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG Q60 beschikbaar.

Specificaties LG Q60

Algemeen
ProductLG Q60
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen161,3 x 77,0 x 8,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (267 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C