Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,0" (196 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG L80 Plus 1

Inleiding

De LG L80+ (ook bekend als LG L Bello) (D335 / D331) is een smartphone met het Android 4.4.2 KitKat-besturingssysteem en een 5-inch IPS FWVGA (854 x 480 pixels) display. Het toestel beschikt, net als de LG G3, over het zogenaamde Back Button-ontwerp, waarbij alle fysieke toetsen aan de achterzijde van de telefoon zijn geplaatst. Bijzondere functionaliteiten op deze opvolger van de LG L80 Dual zijn onder andere Touch & Shoot (een optie waarbij alle onnodige iconen zijn verwijderd, zodat je je 100 procent kan concentreren en in één stap de mooiste foto's kan maken), Front camera light (verkleint de grootte van het preview scherm en voegt een heldere witte achtergrond toe, voor zachter licht in de zelfportret modus) en Knock Code (stelt je in staat om het toestel te activeren en te ontgrendelen in één beweging: je tikt een zelfgekozen patroon op het scherm en de smartphone zal direct activeren voor gebruik). Daarnaast is de Selfie Camera-functie met een nieuwe sensor en flitsfunctie sterk verbeterd. Met een simpele handbeweging is het mogelijk een foto op afstand te maken. De LG L80+, die komt in het wit, zwart of goud, is verder voorzien van een 1,3GHz quad-core processor met 1GB RAM, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), HSPA+/3G-ondersteuning, een 2.540 mAh batterij en een camera aan de voorzijde (1-megapixel) en achterzijde (8-megapixel). Tegelijkertijd met dit model is de LG L70+ (4,5-inch) geintroduceerd.

Specificaties

De LG L80 Plus is voorzien van een 1,3 GHz Qualcomm Snapdragon 400 quad-core processor met 1 GB RAM. De LG L80 Plus heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.540 mAh. Met de L80 Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,0 megapixel. De camera op de LG L80 Plus heeft geen flitser. De LG L80 Plus is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de L80 Plus een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De L80 Plus is verkrijgbaar in de kleuren goud, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG L80 Plus draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG L80 Plus

Van de LG L80 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG L80 Plus beschikbaar.

Specificaties LG L80 Plus

Algemeen
ProductLG L80+
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen138,2 x 70,6 x 10,7 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (196 ppi)
Resolutie480 x 854px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingNee