Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,0" (187 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto LG L80 1 Foto LG L80 2 Foto LG L80 3

Inleiding

De LG L80 (D380) is een smartphone met een 5-incháWVGA IPS (480 x 800 pixels) display, het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem en een 1,2GHz dual-core processor. Het toestel beschikt over een camera aan de achterzijde (8-megapixel met LED-flitser) en voorzijde (0,3-megapixel) en ondersteunt 3G/UMTS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, aGPS en FM-radio. Het 8GB geheugen (waarvan 4GB beschikbaar voor de gebruiker) is uitbreidbaar via microSD. Apps voor onder meer YouTube, Gmail, Google+, Google Search, Google Hangouts, Google Now en Google Maps zijn voorgeinstalleerd, evenals de ThinkFree-documentviewer. Tevens ondersteunt de LG L80 speciale LG-functionaliteiten, zoals Knock Code (toestel unlocken met een special tikpatroon), QuickMemo (snel notities maken) en QSlide (voor snelle multitasking). Dit toestel is opgevolgd door de LG L80+.

Specificaties

De LG L80 is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 200 dual-core processor met 1 GB RAM. De LG L80 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.540 mAh. Met de L80 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG L80 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de L80 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De L80 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG L80 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG L80

Van de LG L80 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG L80 beschikbaar.

Specificaties LG L80

Algemeen
ProductLG L80
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht141 gram
Afmetingen138,2 x 47,3 x 9,7 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 200
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (187 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingNee