Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto LG L40 1 Foto LG L40 2 Foto LG L40 3 Foto LG L40 4 Foto LG L40 5

Inleiding

De LG L40 (D160) is het compactste model in LG's budgetvriendelijke L Series III-smartphones. Het toestel heeft een 3,5-inch touchscreen, draait op Android 4.4 KitKat en maakt gebruik van LG's UX-interface. Daarnaast is de telefoon (die komt in een single-sim of een dual-sim uitvoering) voorzien van 4GB geheugen, een 3-megapixel camera, WiFi, 3G/HSDPA+ en een 1,2GHz dual-core processor. Handig is de meegeleverde Quick Window-beschermhoes (beschikbaar in drie levendige kleuren), de eerste cover van LG die speciaal is ontworpen voor mid-range smartphones. De cover beschermt tegen krassen en beschadigingen, maar biedt tegelijkertijd een doorkijkscherm, zodat je wel de tijd en inkomende gesprekken kan zien. Tegelijkertijd met dit model zijn de LG L70 (4,5-inch) en de LG L90 (4,7-inch) geintroduceerd.

Specificaties

De LG L40 is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 200 dual-core processor met 512 MB RAM. De LG L40 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.540 mAh. Met de L40 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 3-megapixel camera. De camera op de LG L40 heeft geen flitser. De LG L40 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de L40 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De L40 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG L40 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG L40

Van de LG L40 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG L40 beschikbaar.

Specificaties LG L40

Algemeen
ProductLG L40
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht133 gram
Afmetingen109,4 x 59,0 x 11,9 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 200
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB