Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,4" (170 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Salsa 1 Foto HTC Salsa 2 Foto HTC Salsa 3

Inleiding

De HTC Salsa is, net als de gelijktijdig aangekondigde HTC ChaCha, een "Facebook Phone". Beide toestellen zijn voorzien van Android 2.3.3 en een speciale Facebook-button. De button biedt, afhankelijk van de gebruikssituatie, verschillende opties en licht automatisch op als er een mogelijkheid is om content te delen of een update te doen. Zo kun je je status updaten, een foto uploaden, artikelen delen en inchecken op een locatie en meer. Ook kun je via de button je Facebook-vrienden laten weten naar welke muziek je luistert en de track direct delen. Zowel de Salsa als de ChaCha zijn volledig te personaliseren met de nieuwe Facebook widgets. Met Facebook Chat en Messages is het eenvoudig contact te houden met vrienden. Verder worden Facebook-berichten en conversaties ge´ntegreerd en verschijnen deze daarmee automatisch in de berichten en e-mail inbox, naast de gebruikelijke conversaties. De HTC Salsa beschikt over een 3,4-inch touchscreen, een 5-megapixel camera, een VGA-camera om mee te videochatten, WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail, aGPS en een documentviewer. De ChaCha heeft een kleiner 2,6-inch touchscreen, maar beschikt als extra ten opzichte van de Salsa over een qwerty-toetsenbord.

Apparaat & afmetingen

De HTC Salsa is een Facebook-phone met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,90 x 5,90 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 470 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 530 uur. De HTC Salsa is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver.

Bel- & datafuncties

De HTC Salsa ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Salsa kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de HTC Salsa kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Salsa heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Salsa heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de HTC Salsa kan je zowel audio (MP3, AAC+, WAV en WMA) als video (MP4 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Salsa is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De HTC Salsa heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Salsa is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels. De HTC Salsa draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen HTC Salsa

Van de HTC Salsa staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Salsa is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het HTC Salsa testoverzicht de testen

Specificaties HTC Salsa

Algemeen
ProductHTC Salsa
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen109,0 x 59,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 600 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm3,4" (170 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB