Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,4" (398 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Honor View 20 1 Foto Honor View 20 2 Foto Honor View 20 3 Foto Honor View 20 4 Foto Honor View 20 5 Foto Honor View 20 6 Foto Honor View 20 7 Foto Honor View 20 8

Inleiding

De Honor View 20 is begin januari 2019 officieel in Parijs geÔntroduceerd. Wat direct opvalt is de elegante wijze waarop Honor de notch overbodig heeft gemaakt. In het 6,4-inch grote display tref je linksbovenin een kleine inkeping aan voor de selfiecamera. Het resultaat is dat de voorkant van de View 20 vrijwel volledig in beslag wordt genomen door het IPS LCD scherm. De achterkant van het toestel is van glas, met daarin een v-vormig patroon verwerkt. Aan de onderzijde tref je naast een USB-C aansluiting ook een aparte jackplug voor je koptelefoon.

Topprestaties met actieve koeling

De Honor View 20 draait op dezelfde processor als de Huawei P20 Pro en Mate 20 Pro. In combinatie met 6 of 8 GB geheugen biedt de View 20 topprestaties. Actieve koeling in het toestel zorgt voor optimale prestaties. De ingebouwde accu bedraagt 4.000 mAh en biedt net als de andere Huawei toptoestellen minimaal een dag uithoudingsvermogen bij regulier gebruik. De accu laad je in 30 minuten op tot 50 procent. Handig zijn de drie WiFi-antennes, die een goede WiFi ontvangst garanderen, ongeacht hoe je het toestel vasthoudt.

Honor View 20 met 48-megapixel camera

Het toestel is voorzien van een hoofdcamera bestaande uit twee sensoren. De hoofdsensor is een 48-megapixel chip (Sony IMX 586) waar je professioneel ogende foto's mee kan maken. Met de tweede sensor op het toestel meet je afstand en diepte. Deze sensor biedt mogelijkheden voor augmented reality (AR) en gaming, maar biedt geen grotere zoom of groothoekzoom.

Besturingssysteem Honor View 20

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiŽnt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android† kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Honor View 20

Van de Honor View 20 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Honor View 20 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Honor View 20 testoverzicht de testen

Specificaties Honor View 20

Algemeen
ProductHonor View 20
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen156,9 x 75,4 x 8,1 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 980
Kloksnelheid8 core (max 2,6 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm6,4" (398 ppi)
Resolutie1.080 x 2.310px
SchermsoortLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera25,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C