Interessant:

Alles over de LG G6

achtergrond 6 februari 2017 om 12:35

Aan het eind van de maand introduceert LG haar nieuwe vlaggenschip, de LG G6. Over de LG G6 is al veel bekend, maar veel ook nog niet. In dit artikel zetten we alle feiten en geruchten op een rij.

Design

Het modulaire design van de LG G5 werd enthousiast ontvangen, maar bleek in de praktijk meer een gimmick dan een nuttige feature. Groot voordeel was dat de batterij verwisselbaar was. Nadeel was dat het toestel slordig afgewerkt was door de afneembare onderkant. LG laat het modulaire design bij de LG G6 volledig vallen. Mogelijk zal de LG G6 wel een verwisselbare accu krijgen. Andere bronnen claimen een waterdicht design. Veelal gaat een verwisselbare batterij niet samen met een waterdicht design, dus het zal het één of het ander worden. LG belooft wel een veilige batterij, wat natuurlijk een sneer is naar de problemen rondom de Galaxy Note 7. Op uitgelekte afbeeldingen is de LG G6 al te zien. Of op deze afbeeldingen ook het daadwerkelijke toestel te zien is blijft natuurlijk de vraag.

LG G6 gelekte foto's februari 2016
LG G6 gelekte foto

Hardware

Vermoedelijk zal de LG G6 uitgerust worden met een Super AMOLED scherm met een 4K of Quad HD resolutie. De schermgrootte zal 5,7-inch bedragen. Mogelijk kiest LG wel voor een andere beeldverhouding. In plaats van 16:9 kiest LG voor een 18:9-verhouding, wat volgens de Koreanen zal leiden tot een betere gebruikservaring. Over de hardware van de LG G6 is nog niet veel bekend. Waarschijnlijk zal de G6 draaien op een Snapdragon 821 processor met 6 of misschien wel 8 GB RAM. USB C is uiteraard standaard. Op de uitgelekte renders is ook nog steeds een standaard koptelefoonaansluiting te zien. 

Camera

Zowel de LG G5 als de LG V20 waren voorzien van een dubbele camera, waar je zowel groothoekopnames als normale opnames mee kon maken. Het ligt voor de hand dat we deze camera terug zien op de LG G6, al dan niet in verbeterde vorm.

LG G6 gelekte foto's januari 2016
LG G6 gelekte foto

Software

De LG G6 zal standaard op Android Nougat draaien. Er zijn bronnen die claimen dat de LG G6 ook de eerste niet Google telefoon zijn, die geleverd wordt met Google Assistant. Andere bronnen beweren juist dat LG met Amazon in zee wil gaan voor een digitale assistent.

Beschikbaarheid

De LG G5 werd vorig jaar tijdens het MWC in februari aangekondigd en was vervolgens in april verkrijgbaar. Alles wijst erop dat LG de G6 wederom tijdens het MWC in Barcelona aankondigt. Als LG hetzelfde tijdpad als vorig jaar bewandelt dan zal de LG G6 rond april in de winkels liggen. Naast de LG G6 worden de komende maanden de Huawei P10 en de Samsung Galaxy S8 verwacht.

portablegear.nl