Interessant:

Moto Mods in detail

achtergrond 10 juni 2016 om 12:56

De gister geintroduceerde Motorola Moto Z en Moto Z Force zijn modulair en kunnen uitgebreid worden met extra functionaliteit. PortableGear bekijkt de huidige Moto Mod modules en laat zien wat voor modules je de komende maanden nog kan verwachten.

Tijdens het Lenovo Tech Event in de Verenigde Staten introduceerde Motorola twee nieuwe veelbelovende modulaire telefoons, de Motorola Moto Z en de Motorola Moto Z Force. Beide toestellen zijn net als de reeds verkrijgbare LG G5 uitbreidbaar met extra functionaliteiten. Bij LG heten de modules Friends en bij Motorola Moto Mods modules. In augustus 2016 kondigde Lenovo verder de modulaire Moto Z Play aan.

Hasselblad True Zoom camera Moto Mod

Met de Hasselblad True Zoom camera Moto Mod krijg je de beschikking over 10x optische zoom en RAW-opnames. Hasselblad en Moto hebben samen een geweldige beeldervaring ontworpen die mobiele fotografie volledig transformeert. Met de 10x optische zoom en Xenon flitser kun je je richten op het nemen van een shot, zonder dat de belichting en afstand in de weg staan van een perfect beeld. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om foto's te schieten in RAW-formaat, wat zorgt voor nog meer controle en flexibiliteit. Ook garanderen de fysieke sluiter en zoom controles voor een goede bediening.

JBL SoundBoost module

De JBL SoundBoost module is een module met een tweetal krachtige stereo-luidsprekers. De module is ontwikkeld door JBL, waardoor een goed geluid gegarandeerd is. Dankzij de ingebouwde accu kan je de SoundBoost module 10 uur gebruiken zonder de accu van je telefoon aan te spreken. De module heeft ook een ingebouwde kickstand / standaard, waardoor je de luidspreker kan neerzetten om optimaal van je muziek te genieten. De SoundBoost module tovert daarnaast je telefoon om in een speakerphone, waardoor je met meerdere mensen aan een telefoongesprek kan deelnemen.

JBL SoundBoost module
JBL SoundBoost module

Moto InstaShare projector

Waar je zeker indruk mee kan maken op je vrienden is de InstaShare projector uitbreiding waarmee je een beeld tot 70 inch kan projecteren op een projectorscherm of een (witte) vlakke muur. De pico projector voorziet zichzelf een uur lang van stroom voordat de accu van je telefoon gebruikt wordt. De flexibele kickstand / standaard zorgt ervoor dat je de projector exact naar wens neer kan zetten.

Moto InstaShare pico projector module
Moto InstaShare pico projector module

Moto Power Pack

De Power Pack module is niet zo spectaculair, maar wel handig. De Power Pack module zorgt voor rond de 20 uur extra power voor je telefoon, wat handig is voor lange reizen, maar ook voor drukke dagen. Door een Power Pack op je Motorola Moto Z te drukken heb je direct een enorme hoeveelheid extra energie tot je beschikking.

Moto Power Pack module
Moto Power Pack module

Moto Style Shell

Met de Style Shells kan je je Motorola binnen enkele secondes een andere look geven. Leuk is dat de Style Shells in verschillende materialen op de markt komen, zoals metaal, leer en hout. Je geeft je Motorola Moto Z met de Style Shell direct een exclusief uiterlijk.

Moto Style Shell houten module
Moto Style Shell houten module

Nog niet alles

Bovenstaande modules zijn slechts het begin. Tijdens de presentatie liet Motorola een aantal veelbelovende concepten zien. Zo was er een module met USB en HDMI poort, waarmee je een muis, een toetsenbord en een beeldscherm aan de Moto Z kan koppelen. Hiermee tover je de Moto Z om tot een volwaardige computer, vergelijkbaar met de Continuum-technologie op de Microsoft Lumia 950. Verder toonde Lenovo een module die je telefoon extra snel (draadloos) oplaadt. Ook een module met een optische camera zit waarschijnlijk in de pijplijn. Om de ontwikkeling van modules te stimuleren looft Lenovo een prijs van 1 miljoen dollar uit voor een ontwikkelaar met de beste module. De ontwikkeling van modules staat in ieder geval open voor ontwikkelaars uit de hele wereld.

portablegear.nl