Interessant:

Modulaire Motorola Moto Z zet LG te kijk

nieuws 10 juni 2016 om 11:37

Lenovo heeft gisteravond een modulaire telefoon aangekondigd, de Motorola Moto Z. Lenovo kiest voor magnetische modules die hot swappable zijn en nuttige functionaliteit toevoegen. Het modulaire karakter van de LG G5 is ten opzichte van de Moto Z slechts een gimmick.

Net als LG met de LG G5 zijn de nieuwe Moto Z telefoons modulair. Lenovo lijkt echter beter over het concept nagedacht te hebben. De modules (Moto Mods) klik je op de achterkant van het toestel zonder dat je het toestel aan- of uit moet zetten. Bij de LG G5 moet je het toestel uit elkaar halen en opnieuw opstarten om een LG Friend te gebruiken, wat in de praktijk erg onhandig is.

Motorola Moto Mod - Pico projector
Motorola Moto Mod - Pico projector

Bovendien lijken de huidige (JBL speakers, projector en extra accu) en toekomstige modules (optische camera zoom, USB / HDMI dock en diverse sensoren) van Motorola ook echt wat toe te voegen aan de telefoon. De modules van LG bestaande uit een module met cameraknoppen en een Hi Res Audio module steken hier wat schril bij af. Als extra daagt Motorola ontwikkelaars uit om met eigen Mods op de markt te komen met als klap op de vuurpijl een prijs van 1 miljoen dollar voor één gelukkige ontwikkelaar.

De volledig metalen Moto Z en Moto Z Force zijn slechts 5,2 millimeter dun. De camera aan de achterzijde steekt wat uit, maar zodra een Moto Mod wordt geplaatst valt de camera mooi weg. Beide Motorola's hebben een 5,5 inch Quad HD AMOLED scherm en een Qualcom Snapdragon 820 processor. Daarnaast hebben de toestellen 4 GB RAM en 32 of 64 GB opslaggeheugen. Met een microSD-kaart kan je nog meer gegevens opslaan.

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z

De 13-megapixel camera heeft een optische beeldstabilisatie en snelle laser-focus. De 5-megapixel selfiecamera is voorzien van een groothoeklens om zoveel mogelijk van de achtergrond op de gevoelige plaat vast te leggen. Zowel de hoofd- als de selfiecamera zijn voorzien van een LED-flitser.

Motorola Moto Z Force
Motorola Moto Z Force

De Motorola Moto Z is behandeld met een waterafstotende coating. Een regenbui of een omgestoten glas water zullen niet binnendringen in het toestel. De Motorola Moto Z Force is robuuster dan de Moto Z en Motorola garandeert dat het scherm van de Moto Z Force niet zal breken.

De Motorola Moto Z en Moto Z Force komen in de herfst van 2016 wereldwijd beschikbaar.

portablegear.nl