Interessant:

Top 5 sportieve gadgets voor 2016

achtergrond 31 december 2015 om 10:25

2016 heb je ongetwijfeld weer in het teken staan van goede voornemens. PortableGear zet vijf sportieve gadgets voor je op een rij die je hierbij kunnen helpen.

1. TomTom Runner 2/Spark

De TomTom Runner 2/TomTom Spark is een sporthorloge die komt in vier verschillende varianten. Je hebt de keuze uit de Runner 2 GPS, de Runner 2 Music GPS, de Runner 2 Cardio GPS en de Runner 2 Cardio + Music GPS. De Music-uitvoeringen van de Runner 2 bieden 3GB aan opslagruimte (genoeg voor 500 muzieknummers) en een geïntegreerde muziekspeler, zodat je altijd je muziek bij de hand hebt. Muziek is draadloos te streamen naar een Bluetooth-koptelefoon. De Cardio-modellen bieden als extra een geintegreerde hartslagmeter, zodat je geen aparte hartslagmeter om je borst meer hoeft te dragen. Op alle Runner 2-modellen kan je rekenen op GPS-support. Hierdoor heb je altijd real-time informatie beschikbaar over de tijd, afstand, snelheid, tempo en verbrande calorieën. Het aantal stappen, de tijd dat je actief bent, de afstand, verbrande calorieën en slaaptijd worden allemaal bijgehouden door de 24/7 activity tracker. De Runner 2 is waterbestendig tot 50 meter en compatibel met Android en iOS.

TomTom Runner 2/Spark
TomTom Runner 2/Spark

2. Apple Watch Sport

De Apple Watch Sport is het goedkoopste model in de Apple Watch-serie. De horloges uit de Sport-collectie zijn vervaardigd van licht geanodiseerd aluminium (waardoor de Watch Sport-modellen 30 procent lichter zijn dan de Watch-modellen van roestvrij staal) in zilver en spacegrijs. Het 2,5-inch Retina IPS-display wordt beschermd door gehard glas, dat goede bescherming biedt tegen krassen. De Apple Watch bevat het Digital Crown-draaiwieltje, Apple's nieuwste navigatietool. Met dit draaiwieltje aan de zijkant van het horloge kan je snel scrollen en zoomen, zonder dat je vinger het zicht op het display belemmert. Apple heeft verder een nieuwe, fysieke dimensie toegevoegd aan meldingen en waarschuwingen: bij een nieuw bericht krijg je niet alleen een notificatie, maar voel je ook een tikje op je huid. De Apple Watch Sport is voorzien van een stappenteller en meet ook de kwaliteit van je activiteit en de frequentie. Met de drie ringen in de Activiteit-app kun je in één oogopslag je vorderingen zien. Daarnaast is er een aparte Workout-app voor specifieke cardiotraining. Na verloop van tijd leert de Apple Watch dankzij de verzamelde informatie persoonlijke trainingsdoelen aan je voor te stellen. Voor gebruik van de Apple Watch is een iPhone 6 met iOS 8 of hoger benodigd.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

3. Fitbit Charge HR

De Fitbit Charge HR is een activiteitstracker/fitnessarmband, die als extra ten opzichte van de originele Fitbit Charge beschikt over continue 24/7 hartslagmeting via je pols, voor een nog exacter inzicht in je alledaagse calorieënverbranding, het trainen op de intensiteit die je jezelf ten doel hebt gesteld, en het optimaliseren van je training. De Fitbit Charge HR bevat de door Fitbit zelf ontwikkelde optische PurePulse-hartslagtechnologie die voortdurend en automatisch je hartslag meet zonder dat je daarvoor een oncomfortabele borstband hoeft te dragen. PurePulse maakt gebruik van ledlampjes die via je pols veranderingen in je bloedvolume meten. Dit model biedt een batterijduur tot vijf dagen gebruik op één oplaadbeurt. Je kan statistieken van je trainingen realtime checken en ook is het mogelijk om achteraf uitgebreide samenvattingen op je online Fitbit-dashboard te bekijken. Als je smartphone in de buurt is, kan je op de Charge HR zien wie je belt (de armband trilt en toont de naam of het nummer). De automatische slaapdetectie meet je kwaliteit van slapen via bewegingsanalyse om zo je slaap- en waakritme te leren begrijpen. 

Fitbit Charge HR
Fitbit Charge HR

3. Garmin Edge Explorer 1000

De Garmin Edge Explorer 1000 is een 3-inch navigatiesysteem dat geschikt is voor toeren en avonturen op de fiets. Dit fietsnavigatiesysteem wordt geleverd inclusief Garmin fietskaart met navigeerbare wegen en fietspaden, hoogtegegevens, nuttige punten en de mogelijkheid om adressen te zoeken. De Edge Explore 1000 is de eerste GPS-fietscomputer met ongevallendetectie via een ingebouwde versnellingsmeter. In geval van een ongeluk stuurt deze functie je locatiegegevens al dan niet automatisch naar door jou opgegeven contacten voor noodgevallen. Als de Edge Explorer 1000 is gekoppeld met een compatibele smartphone en de Garmin Connect Mobile app, kan je gebruikmaken van waarschuwingen voor inkomende oproepen, e-mails en sms-berichten, delen op sociale media, weerberichten, draadloze uploads en verzenden/ontvangen van koersen. Met LiveTrack kunnen vrienden en familieleden jouw ritten overal ter wereld in real-time volgen. De Explorer 1000 is stof- en waterbestendig (IPX7-certificering) en biedt Bluetooth-ondersteuning. 

Garmin Edge Explorer 1000
Garmin Edge Explorer 1000

4. Mio Cyclo 200

De Mio Cyclo 200 is een gebruiksvriendelijk fietsnavigatiesysteem met een 3,5-inch touchscreen. De turn-by-turn navigatie leidt je langs alle wegen en geeft elke instructie aan met een duidelijk geluidssignaal. Met zijn eenvoudige menustructuur, duidelijke knoppen en grote aanraakscherm, dat goed leesbaar is in zonlicht, biedt de Cyclo 200 een groot gebruiksgemak. Fiets- en wegenkaarten (OpenStreetMaps) zijn voorgeïnstalleerd. De robuuste waterdichte behuizing (IPX5-certificering) zorgt ervoor dat je kan fietsen in alle weersomstandigheden. Met de herlaadbare batterij met een gebruiksduur van 10 uur kan je lange afstanden afleggen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de terugweg. De Mio Cyclo 200 meet de tijd, de snelheid, de afstand, de hoogte, het calorieverbruik en meer. Met de desktop-toepassing kan je je gegevens bewaren, jouw routegeschiedenis beheren en jouw ervaringen delen met je vrienden. 

Mio Cyclo 200
Mio Cyclo 200

5. Jawbone UP2

De Jawbone UP2 is een fitnesstracker met een onopvallend en stijlvol design met een geanodiseerd aluminium frame voor een elegante look en feel. De armband is spatwaterbestending (let op: niet waterdicht) en vervaardigd van hypoallergeen rubber dat ook voor medische doeleinden wordt gebruikt. De UP2 is draadloos gekoppeld aan je smartphone via Bluetooth Smart (4.0) om je actuele voortgangsrapporten te verschaffen om zo alles bij te houden. Het polsbandje is voorzien van een oplaadbare lithium-ion-batterij die tot zeven dagen meegaat na een laadbeurt. Eenvoudige led-controlelampjes op de UP2 functioneren als indicatoren om in één oogopslag jouw status en meldingen te zien. Tot slot is de UP2 te koppelen aan de UP-app van Jawbone. In deze app vind je de Smart Coach, die alle informatie die jouw UP2-meter verzamelt en analyseert verwerkt om jou persoonlijk advies en inzichten te geven die je helpen om jouw sport-, slaap- en algemene gezondheidsdoelen te bereiken.

Jawbone UP2
Jawbone UP2

portablegear.nl