Interessant:

Top 5 gadgets voor moederdag

achtergrond 6 mei 2013 om 12:50

Zondag 12 mei is het weer moederdag. PortableGear zet vijf leuke, betaalbare gadgets op een rij waarmee je je moeder kan verrassen.

De Acer Liquid E1 (V360) is een stijvolle smartphone met het Android 4.1 Jelly Bean-besturingssysteem en een groot 4,5-inch touchdisplay met een qHD (540 x 960 pixels) resolutie. Het toestel biedt 4GB geheugen, dat uitbreidbaar is middels microSD. Dankzij de 1GHz dual-core processor en 1GB RAM kan je moeder rekenen op degelijke prestaties. Aan de achterzijde is de Liquid E1 voorzien van een 5-megapixel camera met autofocus, LED-flitser en een 720p HD-videorecorder. Met de VGA-webcam aan de voorzijde kan je met je moeder videochatten. Dankzij het Android-besturingssysteem zijn alle bekende Google-apps (Gmail, Chrome, YouTube, Google Talk) voorgeinstalleerd; meer apps zijn te downloaden via de Google Play Store. Verder ondersteunt de Acer Liquid E1 WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, aGPS en FM-radio. De Liquid E1 is verkrijgbaar als single-sim (voor € 199,-) en als dual-sim model (voor € 219,-).

Acer Liquid E1
Acer Liquid E1

De Microsoft Surface RT is de eerste Windows 8-tablet die Microsoft zelf op de markt heeft gebracht. Windows RT is een voor tablets geoptimaliseerde versie van Windows 8 voor de consumentenmarkt. De Surface RT bestaat in varianten met 32GB of 64GB geheugen. De Microsoft Surface met Windows RT beschikt verder over een NVIDIA Tegra-processor, een 10,6-inch HD-touchscreen, een ingebouwde kickstand, een microSD-kaartslot en een USB 2.0- en een miniHDMI-aansluiting. De Surface RT wordt geleverd met Office Home & Student 2013 RT, een Office-pakket met Word, Excel, OneNote en PowerPoint dat geoptimaliseerd is voor touch-gebruik. Apps voor Windows (8) RT download je in de Windows Store. De Surface RT is dankzij de kleurrijke en toegankelijke interface, het kleurrijke design en het handige optionele toetsenbord een prima tablet om je moeder mee te verrassen. De Surface RT is beschikbaar vanaf € 486,-.

Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT

De Panasonic DMC-FT5 is een robuuste camera die waterdicht is tot 13 meter diepte, schokbestendig tot een hoogte van 2 meter, vorstbestendig tot een temperatuur van -10 graden Celsius en drukbestendig tot 100 kilogram. Deze camera is daarmee vooral geschikt voor avontuurlijke moeders. Als het onmogelijk is om de camera met twee handen te bedienen, is daar een knop voor waarmee meteen (Full HD) video's kunnen worden opgenomen, zonder extra instellingen te selecteren. Verder is er een iA-modus beschikbaar voor het opnemen van video's, en de POWER O.I.S. met actieve modus is erg handig voor het maken van video's onderweg of vanaf uitdagende plekken. Handbewegingen en trillingen worden gecorrigeerd. Tot slot kan je moeder met de DMC-FT5 met één druk op de knop verbinding maken met WiFi met NFC, waardoor er op afstand foto's kunnen worden genomen met de remote app van LUMIX. Alles is snel en eenvoudig te uploaden. Je kan foto's nemen van grotere afstanden: de remote app van LUMIX moet naar een mobiel apparaat worden gedownload en als zoeker worden gebruikt om prachtige foto's te kunnen nemen als de FT5 zich in een moeilijke situatie bevindt. Het is ook mogelijk de locatie van de foto te taggen met de ingebouwde GPS-functie. Andere voordelen van de WiFi-verbinding zijn een cloudopslag van 1GB, uploaden en back-up, verbinding met een tv om beelden op een groot scherm te bekijken, en eenvoudig afdrukken op draadloze printers. De Panasonic DMC-FT5 is voor je moeder beschikbaar in verschillende fraaie kleuren: zwart, zilver, blauw of oranje. De camera heeft een adviesprijs van € 399,-.

Panasonic Lumix DMC-FT5
Panasonic Lumix DMC-FT5

Raakt je moeder altijd snel de weg kwijt? Dan is het wellicht om haar een eenvoudig en goedkoop navigatiesysteem cadeau te doen. De Garmin nuvi 30 is zo'n budget-navigatiesysteem. Voor een klantvriendelijke prijs krijgt je moeder een 3,5-inch navigatiesysteem met alle basis-navigatiefunctionaliteiten, zoals gesproken aanwijzingen en gesproken straatnamen, een rijbaanassistent, weergave van de maximumsnelheid en overzichten van kruispunten. Tevens zijn 6 miljoen Nuttige Plaatsen voorgeinstalleerd. Middels het microSD-kaartslot installeer je eenvoudig additionele kaarten. In deze budget-serie zijn ook de nuvi 40 (4,3-inch) en de nuvi 50(5-inch) verkrijgbaar. De nuvi 30 heeft een zeer vriendelijke adviesprijs van € 89,90.

Garmin nuvi 30
Garmin nuvi 30

Als je een moeder hebt die veel internet, kan je haar verrassen met een goedkope maar geavanceerde tablet: de Google Nexus 7. De Nexus 7 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 7-inch IPS-display met een HD-resolutie (1.280 x 800 pixels). Het display is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass. Qua connectiviteit kan je moeder rekenen op een microUSB-aansluiting, WiFi, Bluetooth en NFC; videochatten is mogelijk dankzij de 1,2-megapixel frontcamera en de ingebouwde microfoon. Ook een speaker is geintegreerd in de tablet. GPS-support maakt navigeren met Google Maps mogelijk. De Google Nexus 7 draait op Android 4.1 Jelly Bean en is verder voorzien van een krachtige quad-core NVIDIA Tegra 3-processor en komt in edities met 8GB of 16GB geheugen. NFC en Bluetooth in combinatie met de Android Beam-functionaliteit maakt dataoverdracht tussen deze Android-tablet en Android-smartphones eenvoudig. De Nexus 7 is helemaal geoptimaliseerd voor multimedia-gebruik: de integratie met de Google Play Store (Android Market) is daartoe zo ver mogelijk doorgevoerd. In de Play Store vind je moeder e-books, apps, games, muziek en video's. (Video's zijn in HD-kwaliteit af te spelen). Via de Music Manager is ook muziek uit je moeders iTunes-bibliotheek in Google Play te importeren. Browsen doet je moeder op de Google Nexus 7 met Google's voorgeinstalleerde Chrome-browser. Een nieuwe toepassing is Google Now, waarmee je onder meer op de hoogte blijft van het weer en de laatste vlucht- en verkeersinformatie. De Nexus 7(met 16GB) is beschikbaar vanaf € 249,-.

Google Nexus 7
Google Nexus 7

portablegear.nl