Interessant:

Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil

achtergrond 11 juli 2012 om 11:56

De Samsung Galaxy Ace is Samsungs populairste mid-range Android-smartphone. PortableGear bespreekt de verschillen tussen de Galaxy Ace 1 en de Galaxy Ace 2.

De originele Samsung Galaxy Ace (S5830) werd begin 2011 geintroduceerd en boekte veel succes in het mid-range Android-segment. De Samsung Galaxy Ace 2 (i8160) volgde begin 2012. PortableGear vergelijkt de verschillen op het gebied van het design & het display, het besturingssysteem, de processor, het geheugen, de camera en de connectiviteit.

Design & display

De Samsung Galaxy Ace 2 heeft een iets groter (3,8-inch) display dan de Galaxy Ace 1á(3,5-inch). Ook de resolutie is hoger met 480 x 800 pixels in plaats van 320 x 480 pixels, waardoor je een helderder beeld hebt. Door het grotere display is de Galaxy Ace 2 natuurlijk ook enige millimeters breder en langer dan de Galaxy Ace 1. Niettemin heeft Samsung de Ace 2 wel een millimeter dunner weten te maken dan zijn voorganger.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy Ace 1 werd in eerste instantie geleverd met Android 2.2 Froyo. Inmiddels is er een Android 2.3 Gingerbread-update voor het toestel beschikbaar en nieuwere uitvoeringen zijn standaard voorzien van Android 2.3. De Samsung Galaxy Ace 2 is bij de introductie reeds voorzien van Android 2.3, dus alle modellen draaien op dit besturingssysteem. Zowel de Galaxy Ace 1 als de Galaxy Ace 2 biedt toegang tot de Google Play Store (Android Market) en de Samsung App Store. Verder is de Galaxy Ace 2 voorzien van de nieuwere en completere TouchWiz 4.0-interface, waar de Galaxy Ace 1 gebruikmaakt van de TouchWiz 3.0-interface.

Processor

DeáSamsung Galaxy Ace 2áheeft een 800MHz dual-core processor aan boord, waar deáSamsung Galaxy Ace 1áeen 800MHz single-processor heeft. De dubbele processorkern van de Galaxy Ace 2 zorgt voor snellere prestaties en multitasking.

Geheugen

Het geheugen van deáSamsung Galaxy Ace 2áis aanzienlijk uitgebreid ten opzichte van zijn voorganger: het toestel biedt 4GB opslagruimte. DeáSamsung Galaxy Ace 1áhad slechts 150MB opslaggheugen. Van beide toestellen is het geheugen uitbreidbaar middels microSD.

Cameraá

Zowel deáSamsung Galaxy Ace 1áals deáSamsung Galaxy Ace 2áheeft een 5-megapixel camera met een LED-flitser. De videorecorder is echter aanzienlijk verbeterd. Met de Ace 1 kon je enkel video's in VGA-kwaliteit opnemen, met de Ace 2 kan dat in 720p HD-kwaliteit.

Connectiviteit

DeáSamsung Galaxy Ace 2áenáSamsung Galaxy Ace 1áondersteunen beide onder meer WiFi, DLNA/AllShare, aGPS en Microsoft Exchange ActiveSync. Ook vind je op beide toestellen Samsungs Social Hub, dat je instant messaging, sms en sociale netwerk-contacten integreert in ÚÚn overzichtelijke contactenlijst. Op beide Ace-modellen vind je de Google Talk Messenger voorgeinstalleerd; op de Ace 2 is ook Samsungs ChatON messenger-app voorgeinstalleerd. Voor de Ace 1 is ChatON ook (gratis) beschikbaar, maar deze app moet je dan zelf downloaden.áDe Galaxy Ace 2 ondersteunt Bluetooth 3.0; de Galaxy Ace 1 doet het met Bluetooth 2.1. Verder beschikt de Galaxy Ace 2 als extra ten opzichte van de Galaxy Ace 1 over een VGA-webcam (zodat je nu ook kan videochatten) en NFC-ondersteuning (om snel data met andere NFC Android-smartphones te kunnen uitwisselen).á

Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil
Samsung Galaxy Ace 2 vs. Galaxy Ace 1: verschil

portablegear.nl