Interessant:

EK 2008 special: de leukste voetbal-gadgets

achtergrond 10 juni 2008 om 08:00

Ook in gadget-land blijft het EK Voetbal natuurlijk niet onopgemerkt. PortableGear zet de leukste voetbal-gadgets van de afgelopen tijd voor je op een rij.

In februari 2006 bracht een bedrijf uit Thailand de Shiro AS Music Player, een MP3-speler in de vorm van een voetbal. Deze voetbal-MP3-speler werkte hetzelfde als normale MP3-spelers en beschikte over een OLED-display en een flash-geheugen van 1 GB, zodat je er ook al je favoriete voetballiedjes op kwijt kon.

MP3-speler in vorm van voetbal
MP3-speler in vorm van voetbal

Vanaf begin 2007 maakte een onlinewinkel in navigatiestemmen, Navigatiestemmen, het mogelijk om de stem van Rinus Michels te horen als navigatiestem. Rinus Michels, bijgenaamd 'De Generaal', is de enige bondscoach die met het Nederlands elftal een titel won, namelijk het EK van 1988. Vanaf 2007 is het dus mogelijk om naar je plaats van bestemming te komen onder begeleiding van het stemgeluid van deze succesvolle ex-coach. Rinus Michels overleed in maart 2005.

Rinus Michels als navigatiestem
Rinus Michels als navigatiestem

Van al dat zitten op de bank en nootjes eten tijdens de EK-wedstrijden word je natuurlijk niet veel slanker. Tussen twee wedstrijden door kan je echter een stukje hardlopen om al dat vet er weer af te trainen. Een telefoon die je hierbij helpt, is de Samsung Adidas phone - ook bekend als de Samsung F110 miCoach. Dit mobieltje beschikt onder andere over een hartslagmeter, een sensor voor Adidas-schoenen en comptabiliteit met de miCoach websites om je trainingsprogramma te genereren. Een perfecte motivatie dus om na of tussen de wedstrijden weer even wat aan je conditie te doen.

Samsung Adidas Phone
Samsung Adidas Phone

Garmin, fabrikant van navigatiesystemen, introduceert voor het EK van 2008 een aantal gratis EK 2008-voetbaliconen waarmee voetbalfans hun Garmin nŘvi navigatiesystemen helemaal in een EK-jasje kunnen steken. Via een speciale website kunnen voetbalfans een aantal iconen, Points of Interest en andere informatie downloaden. Op de EK-site van Garmin kunnen fans ook voortdurend het speelschema en gedetailleerde informatie over het EK vinden. Het is ook erg handig voor diegenen die naar Oostenrijk of Zwitserland gaan, vanwege de duizenden beschikbare punten met EK-specifieke informatie over stadions (met foto's), parkeerşmogelijkheden, stations, campings en informatie over het uitzendschema van de live uitzendingen.

Voetbaliconen op Garmin nuvi
Voetbaliconen op Garmin nuvi

Niet alleen navigatiefabrikant Garmin komt met een EK Voetbal-extra voor hun navigatiesystemen, ook de bekende navigatiefabrikant TomTom doet een duit in het zakje en introduceert de speciale TomTom GO 720 (T) 'voetbal promo'. Hiermee kunnen voetbalfans helemaal opgaan in het kampioenschap zonder zich zorgen te hoeven maken over de snelste route naar het voetbalstadion of de vraag of ze op tijd in de kroeg arriveren voor de aftrap. De speciale TomTom GO 720 (T) 'voetbal promo' bevat een TomTom GO 720 navigatiesysteem, of TomTom GO 720 T, met bijgeleverder RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinfo en een gratis T-shirt in de kleuren van het land dat je aanmoedigd. Om de navigatie-ervaring verder te personaliseren kunnen gebruikers ook het gratis 'Champion Pack' downloaden, inclusief het TeleAtlas 'European Cup' Nuttige Plaatsen set met alle locaties van de voetbalstadions in Oostenrijk en Zwitserland, en de locaties van grote outdoorschermen in 50 Europese steden. Daarnaast is er leuke content beschikbaar als download om bestuurders alvast in de juiste stemming te brengen voordat het kampioenschap van start gaat. De TomTom GO 720 (T) 'voetbal promo' is tot eind juni beschikbaar in winkels in heel Nederland.

TomTom voetbalpromo
TomTom voetbalpromo

portablegear.nl