Interessant:

Acer C720 Chromebook review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Acer C720 Chromebook 1 Foto Acer C720 Chromebook 2 Foto Acer C720 Chromebook 3 Foto Acer C720 Chromebook 4 Foto Acer C720 Chromebook 5 Foto Acer C720 Chromebook 6 Foto Acer C720 Chromebook 7

Inleiding

De Acer C720 Chromebook is een 11,6-inch netbook met Google's Chrome OS-besturingssysteem, die wordt aangedreven door een Intel Celeron 2955U-processor gebaseerd op de Intel Haswell micro-architectuur.†Dankzij het Chrome OS wordt de C720 automatisch bijgewerkt, waardoor je altijd voorzien bent van de nieuwste functies. Meerdere lagen van beveiligingsfuncties, waaronder data-encryptie en een gecontroleerde opstart, beschermen de Acer C720 Chromebook tegen online bedreigingen, malware en virussen.†De Acer C720 Chromebook houdt ook gegevens veilig wanneer het apparaat wordt gebruikt door meerdere gebruikers, zoals bij samenwerking in de klas en voor projecten thuis, op school of op het werk. Je kan afzonderlijke accounts aanmaken om ervoor te zorgen dat je project, Gmail en andere informatie veilig blijft als de Chromebook kwijtraakt, wordt gestolen of wordt uitgeleend aan een vriend. Opslag op Google Drive beschermt bestanden, documenten en foto's veilig in de cloud en zorgt ervoor dat de meest recente versie altijd beschikbaar is. Je kan ook offline toegang krijgen tot bestanden en MS Office-documenten of Google-documenten openen en bewerken. De Acer C720 heeft een opstarttijd van slechts 7 seconden en beschikt verder over 2 USB-aansluitingen (1x USB 2.0, 1x USB 3.0), HDMI-out, WiFi, Bluetooth 4.0, een VGA-webcam en een 16GB Solid State Drive. Dit model volgt de Acer C710 Chromebook op.

Apparaat & afmetingen

De Acer C720 Chromebook is een Chrome-netbook met een gewicht van 1,3 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 28,8 x 20,4 x 1,9 centimeter. De Acer C720 Chromebook is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Hardware

De Acer C720 Chromebook draait op een 1.4 GHz Intel Celeron processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 4 GB. De maximale resolutie van het 11,6\" scherm is 1366 x 768 pixels. Het scherm wordt aangestuurd door een Intel HD grafische chip. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de C720 Chromebook ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 2 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de C720 Chromebook in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Acer aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Acer C720 Chromebook kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Acer C720 Chromebook draait op Chrome OS. Chrome OS is het besturingssysteem van Google dat speciaal is ontwikkeld voor het gebruik op (lichtgewicht) notebooks. Het besturingssysteem is in feite een verdere uitontwikkeling van de Chrome-browser. Applicaties voor Chrome OS zijn te downloaden in de Chrome Web Store. In deze Store vind je een speciale Chrome-versie van de populaire game Angry Birds. Deze game is overigens ook te spelen in de Chrome-browser.

Prijzen en beoordelingen Acer C720 Chromebook

Van de Acer C720 Chromebook staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer C720 Chromebook is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het Acer C720 Chromebook testoverzicht de testen

Specificaties Acer C720 Chromebook

Algemeen
ProductAcer C720 Chromebook
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q4
Design
Kleuren

Gewicht1270 gram
Afmetingen288,0 x 204,0 x 19,0 mm