Interessant:

Apple verwijdert marihuana-game uit iTunes App Store

nieuws 27 mei 2014 om 12:52

Apple heeft de gratis game 'Weed Firm' verwijderd uit de iTunes App Store. De game was controversieel, omdat het was gebaseerd rond het kweken en verkopen van marihuana - wat in de meeste landen is verboden.

Weed Firm, een gratis spel dat zijn geld haalde uit advertenties, draaide om een virtuele dope-dealer genaamd Ted Growing. Spelers moest in het speler met elkaar de concurrentie aan om zo veel mogelijk marihuana te kweken en deze vervolgens te verkopen. 

De spelontwikkelaar, Manitobo, zegt geen waarschuwing van Apple te hebben ontvangen dat de game uit de iTunes Store is verwijderd. Het spelletje stond er al maanden in, in welke tijd de populariteit gestaag steeg. Manitobo gaat in beroep tegen de beslissing. Apple zegt niet waarom het pas na enkele maanden de game heeft verwijderd. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat het kweken en dealen van marihuana in veel landen verboden is - en het vooral erg gevoelig ligt in de Verenigde Staten.

Apple verwijderde in 2011 het kritische spelletje Phone Story, een spel over misstanden in de smartphone-industrie, uit de App Store. Eerder weerde Apple ook al de I Am Rich-applicatie (een nutteloze applicatie die alleen bedoeld was om je rijkdom te tonen), censureerde het een boek alvorens het in de online winkel te plaatsen, en verwijderde het een South Park- en een Kama Sutra-applicatie.

Apple verwijdert Weed Firm marihuana-game uit iTunes Store
Apple verwijdert Weed Firm marihuana-game uit iTunes Store

Cellular-news