Interessant:

Lenovo introduceert IdeaPad U350 en IdeaPad S12

nieuws 26 mei 2009 om 09:30

Lenovo heeft twee zeer compacte laptops aangekondigd: de IdeaPad U350 (13 inch) met een Intel's CULV-processor en de IdeaPad S12 (12 inch) met een Intel Atom-processor én een NVIDIA ION-grafische chip.

De Lenovo IdeaPad U350 is een zeer compacte en lichte 13" laptop met een gewicht van slechts 1,6 kilogram. Deze laptop heeft een fraaie metallic afwerking, maar het meest bijzonder is dat de U350 beschikt over een Intel CULV (consumer ultra-low voltage) chip. Dat is Intel's nieuwste zuinige chip die een langere accuduur garandeert (tot vier uur voor de U350, aldus Lenovo). De enige andere fabrikant die de chip tot nu toe gebruikte was Acer, voor de Timeline laptops.

De Lenovo IdeaPad S12 is de eerste netbook met een NVIDIA ION-grafische chip; mini-laptops met deze kaart werden al eerder verwacht. Eigenlijk is het bezwaarlijk om de IdeaPad S12 nog een echte netbook te noemen. Hij is net iets groter (12 inch) dan reguliere netbooks. Door de grafische kaart is hij ook geavanceerder en biedt hij scherper beeld, waardoor ook de prijs een stuk hoger zal uitvallen. Aanwezig is nog wel altijd de bescheiden Intel Atom-processor. De S12 komt in het wit of zwart.

Lenovo IdeaPad S12

Het is op dit moment nog niet bekend of Lenovo de IdeaPad U350 en IdeaPad S12 ook op de Nederlandse markt uitbrengt.

Cnet