Interessant:

Microsoft introduceert Windows Mobile 6

nieuws 12 februari 2007 om 13:50

Zoals eerder al werd vermeld, is vandaag Windows Mobile 6 officieel gelanceerd. De lancering van het nieuwste mobiele besturingssysteem van Microsoft valt samen met de start van het 3GSM Congress in Barcelona.

Windows Mobile 6 biedt de mogelijkheid om e-mails te bekijken in hun oorspronkelijke HTML-format met rechtstreekse toegang tot websites en SharePoint sites. Dit betekent dat tekst en afbeeldingen worden getoond zoals op een pc, en beschikbaar zijn vanaf een corporate e-mail server zoals Exchange Server 2007, maar ook vanuit Web-based accounts zoals Windows Live(tm) HotMail, of via andere populaire service providers.

Het nieuwe Windows OS bevat ook Windows Live voor Windows Mobile, waarmee gebruikers kunnen beschikken over een uitgebreide reeks Windows Live diensten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk met Windows Live Messenger met meer dan één persoon tegelijk te chatten, geanimeerde figuren te gebruiken, snel een bestand of afbeelding te sturen of voice notes op te nemen en te verzenden.

Deze nieuwste versie van het software platform biedt verder een vernieuwde 'Microsoft Office gebruikservaring in de mobiele versies van Outlook, Word, Excel en PowerPoint door functies op het kleine scherm te bieden die voorheen alleen beschikbaar waren op de pc versie van deze producten. Gebruikers kunnen nu eenvoudig Word documenten en Excel spreadsheets in de originele opmaak bekijken, navigeren en bewerken met een ongewijzigde weergave van tabellen, afbeeldingen en tekst, en tevens PowerPoint presentaties bekijken.

Alle toestellen voorzien van Windows Mobile 6 beschikken over Direct Push technologie voor up-to-date ontvangst van e-mail en automatische synchronisatie van Outlook kalenders, taken en contacten via Microsoft Exchange Server. Windows Mobile 6 biedt ook een aantal belangrijke functies voor de veiligheid en het beheer van toestellen, waaronder het mogelijk wordt om op afstand alle gegevens van een toestel te wissen in geval van verlies of diefstal, waardoor men zeker weet dat vertrouwelijke informatie ook echt vertrouwelijk blijft.

"Het wordt voor bedrijven van steeds groter belang dat werknemers mobiel zijn en voortdurend in contact met hun bedrijf staan", aldus Steve Ballmer, CEO van Microsoft. "Daarom integreren we innovatieve mobiele technologie in al onze belangrijke producten, waarbij Windows Mobile een centrale rol speelt."