Interessant:

Beveiliging Windows Mobile 6 gekraakt

nieuws 2 maart 2007 om 16:13

Hackers zijn erin geslaagd om het nieuwste mobiele besturingssysteem van Microsoft te kraken. De groep hackers beweert bovendien dat hun gekraakte versie van Windows Mobile 6.0 beter is dan het origineel, zij noemen hun versie de Windows Mobile XDA Live.

Microsoft bracht Windows Mobile 6.0 twee weken geleden op de markt. De hackers hebben hun versie van Windows Mobile 6.0 geoptimaliseerd voor de smartphone HTC Hermes, een van de meest gebruikte smartphones van dit moment. In Nederland bieden Orange en T-Mobile de HTC Hermes onder hun eigen merknaam aan.

Volgens de hackers is Windows Mobile XDA Live comppleet en direct bruikbaar, zonder dat er onnodige applicaties geïnstalleerd worden. Smartphone-gebruikers hebben de vrijheid om na installatie hun eigen software te installeren. Bovendien accepteert Windows XDA Live ook applicaties die niet digitaal zijn ondertekend.

De hackers zullen de scripts waarmee zij Windows Mobile 6.0 gekraakt hebben binnenkort vrijgeven. Hierdoor kan iedereen in principe aanpassingen maken in Windows Mobile 6.0.

Webwereld