Interessant:

Microsoft brengt makkelijke updates voor handhelds

nieuws 28 februari 2005 om 15:07

Microsoft gaat zijn software- updates voor PDA's en handhelds verbeteren. Nu is het nog zo dat updates voor Windows Mobile producten moeilijk te verkrijgen zijn en niet alle handgeldeigenaren toegang tot deze essentiële updates hebben.

De twee grootste klachten van handgeldeigenaren over de updatemogelijkheid van hun mobiele besturingssysteem zijn de schaarsheid van updates voor Windows Mobile producten en het feit dat updates niet werken bij bepaalde handgeldmodellen.

In tegenstelling tot updates voor de desktop-software van Microsoft, zijn updates voor Windows Mobile niet gratis. Het zijn de fabrikanten van handhelds die de updates verspreiden. Vaak kiezen fabrikanten ervoor om de nieuwste software alleen op hun nieuwste producten te installeren, eigenaren van oudere modellen kunnen dan niet profiteren van de nieuwe en verbeterde software. Dit gebeurt overigens ook bij software van andere producenten dan Microsoft.

Microsoft wil hier verandering in brengen, updates voor Windows Mobile moeten direct voor eindgebruikers beschikbaar worden. Microsoft zal de updates voor Windows Mobile op korte termijn via zijn website gaan aanbieden. Het is nog onduidelijk of het mogelijk is om van mobiel besturingssysteem te veranderen, bijvoorbeeld het upgraden van Windows Mobile 2005 naar Windows Mobile 2006.

De nieuwste Windows Mobile versie wordt binnen enkele maanden verwacht.

Brighthand