Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,5" (200 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Wiko Slide 1 Foto Wiko Slide 2

Inleiding

De Wiko Slide is een phablet met een groot 5,5-inch display met een resolutie van 540 x 960 pixels. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en ondersteunt dual-simfunctionaliteit (1x miniSIM, 1x microSIM), zodat je twee telefoonnummers tegelijkertijd kan gebruiken. Wat betreft connectiviteit kan je rekenen op WiFi, 3G+/HSPA+, Bluetooth 4.0 en aGPS/GPS. De quad-core Cortex-A7-chipset zorgt voor degelijke prestaties en je krijgt 4GB opslaggheugen (niet uitbreidbaar). Aan de voorzijde vind je een 2-megapixel camera, aan de achterzijde een 8-megapixel camera (met LED-flitser en Full HD-videorecorder). Foto's zijn te verfraaien met deáMagic Camera-optie en details kan je wissen met de Magic Eraser. De Face Beauty-optie zorgt daarnaast voor perfecte portretten. De Wiko Slide biedt toegang tot de Google Play Store en synchroniseert automatisch metáGmail, Google Agenda en Google Contacten.

Specificaties

De Wiko Slide is voorzien van een 1,3 GHz ARM Cortex-A7 quad-core processor, 1 GB RAM en 4 GB intern opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar. De capaciteit van de accu bedraagt 2.350 mAh. Met de Slide kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Wiko Slide is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 540 x 960 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de Slide dual-sim functionaliteit (twee simkaarten tegelijk te gebruiken) en een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Wiko Slide is verkrijgbaar in de kleuren groen, rood, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Wiko Slide draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Wiko Slide

Van de Wiko Slide staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Wiko Slide beschikbaar.

Specificaties Wiko Slide

Algemeen
ProductWiko Slide
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht166 gram
Afmetingen156,0 x 77,0 x 8,9 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.350 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB
Scherm
Scherm5,5" (200 ppi)
Resolutie540 x 960px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingNee