Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,2" (424 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZs 1 Foto Sony Xperia XZs 2 Foto Sony Xperia XZs 3 Foto Sony Xperia XZs 4 Foto Sony Xperia XZs 5 Foto Sony Xperia XZs 6

Inleiding

De Sony Xperia XZs en de Xperia XZ Premiumzijn de nieuwe topmodellen van Sony voor 2017. De XZ Premium biedt ten opzichte van de Xperia XZs een groter 5,5-inch 4K scherm. De XZs heeft een 5,2-inch Full HD scherm. Net als de XZ Premium is de XZs stof- en spatwaterdicht.

Motion Eye camera

Dankzij de kennis van Sony op het gebied van zowel Alpha als Cyber-shot camera's is in de Xperia XZs als eerste de unieke Motion Eye camera te vinden, waarbij er geïntegreerd geheugen in de sensor zit. De camera kan vijf keer snellere uitleessnelheden bereiken dan conventionele modellen. Tijdens het filmen met de Xperia XZs kun je elk moment voor het slow motion moment kiezen, dit kan ook meerdere keren tijdens het filmen, waarna de camera 960 fps (frames per seconde) gaat opnemen. Dit gedeelte van de video wat dan in super slow motion te zien is kun je dan tot vier keer langzamer afspelen dan met andere smartphones. Deze functie is geïntegreerd in de normale video modus, zodat iedereen met één druk op de knop een extreem gedetailleerde super slow motion aan een video kan toevoegen. Zo krijg je absoluut een WOW moment.

Predictive Capture

Predictive Capture geeft je de mogelijkheid om een foto te kiezen voordat je er überhaupt één hebt genomen. Dit komt door de Motion Eye camera welke uit zichzelf beweging registreert voor de lens en dan automatisch al vier foto’s voor je maakt. De leukste foto kies je vervolgens uit een selectie van vier beelden, die één seconde voordat je op de knop drukte zijn gemaakt. Zo heb je altijd de perfecte foto van jouw moment. De perfecte foto is vervolgens nog scherper en gedetaileerder door de nieuwe sensor met 19% grotere pixels om meer licht vast te leggen, zelfs bij weinig licht of in omgevingen met tegenlicht. Ook zijn er verbeteringen gemaakt in de mobiele verwerkingsengine Bionz, waardoor je scherper bewegend beeld vast kunt leggen zonder ruis en dankzij de nieuwe G-lens zijn de helderheid, details en textuur van unieke momenten van ongekende beeldkwaliteit.

Hi-Res Audio niveau

Dankzij de geïntegreerde Hi-Res Audio oplossing wordt muziek op de Xperia XZs in de hoogst mogelijk resolutie afgespeeld. Zelfs wanneer het muziekbestand geen Hi-Res Audio bestand is, zal dankzij DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine) het geluid toch beter laten klinken dan normaal door de opschaling richting Hi-Res kwaliteit. Deze technologie werkt ook volledig over een draadloze Bluetooth verbinding. De LDAC technologie in het toestel zorgt ervoor dat er vrijwel geen kwaliteitsverlies is wanneer geluid draadloos naar een speaker of headset wordt gestuurd, zodat je altijd en overal van de beste geluidskwaliteit kunt genieten.

Besturingssysteem Sony Xperia XZs

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZs

Van de Sony Xperia XZs staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia XZs beschikbaar.

Specificaties Sony Xperia XZs

Algemeen
ProductSony Xperia XZs
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

Gewicht161 gram
Afmetingen146,0 x 72,0 x 8,1 mm
IP codering, IP65
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.900 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 820
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,2" (424 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C