Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag32 GB
Scherm9,7" (156 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Sony Xperia Tablet S 1 Foto Sony Xperia Tablet S 2 Foto Sony Xperia Tablet S 3 Foto Sony Xperia Tablet S 4 Foto Sony Xperia Tablet S 5 Foto Sony Xperia Tablet S 6

Inleiding

De Sony Xperia Tablet S is eind augustus 2012 op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd als opvolger van de Sony Tablet S. Het is Sony's eerste tablet onder de Xperia-vlag. Deze spatwaterbestendige tablet is voorzien van een 9,4-inch touchscreen, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Sony Music Unlimited-support, DLNA, Bluetooth 3.0, een SD-kaartslot, stereo-speakers, een 8-megapixel camera, een 1-megapixel webcam en een quad-core Tegra 3-processor.áDe ingebouwde universele IR-afstandsbediening is uitgebreid met een ánieuwe macrofunctie. Deze kan een tijdbesparende commandoreeks van infrarood-codes onderá1 knop opslaan zodat bij thuiskomst alle apparatuur gelijktijdig ingeschakeld wordt.áMet de 'Socialife' app van Sony organiseer jeáje sociale en informatieve netwerken enávia de Reader-applicatie zijn je favoriete digitale boeken te lezen.áEr komt ook een optionele cover met geintegreerd toetsenbord voor beschikbaar voor deze Xperia Tablet S. Dit model komt als SGPT121 (16GB, WiFi-only), SGPT123 (64GB, WiFi-only) en SGPT131 (16GB, WiFi + 3G).

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia Tablet S is een Xperia-tablet met een gewicht van 585 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,0 x 17,4 x 0,9 centimeter. De Sony Xperia Tablet S is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Hardware

De Sony Xperia Tablet S draait op een 1.3 GHz NVIDIA Tegra 3 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 9,7\"-IPS-scherm is 1280 x 800 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de Xperia Tablet S ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Sony Xperia Tablet S kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Sony Xperia Tablet S draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia Tablet S

Van de Sony Xperia Tablet S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia Tablet S is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,3. Lees in het Sony Xperia Tablet S testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia Tablet S

Algemeen
ProductSony Xperia Tablet S
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht585 gram
Afmetingen240,0 x 174,0 x 9,0 mm
IP codering
Accuvermogen6.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm9,7" (156 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee