Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Xperia miro 1 Foto Sony Xperia miro 2 Foto Sony Xperia miro 3 Foto Sony Xperia miro 4

Inleiding

De Sony Xperia miro is een Android 4.0-smartphone die door Sony op de markt wordt gezet als een "social smartphone". De stijlvolle en slanke smartphone met een 3,5-inch touchscreen biedt volledige Facebook-integratie: je krijgt zelfsáeen seintje zodra een nieuw bericht is ontvangen. Daarnaast worden ook updates van andere social networks en inkomende berichten door middel van kleurrijke verlichting weergegeven. Deze verlichting kan je naar voorkeur aanpassen. De "Xperia with Facebook"-app zorgt voor Facebook-integratie in je contactpersonen, fotogalerij en muziekspeler. De Timescape/Twitter-app biedt prima integratie met Twitter en videochatten is mogelijk dankzij de ondersteuning van Google Talk-videochat en de VGA-webcam. Tevens zijn apps voor Google Maps, Gmail en YouTube voorgeinstalleerd. Meer apps vind je in de Google Play Store (Android Market). De Sony Xperia miro is verder voorzien van de Walkman-muziekspeler, een 5-megapixel camera, een 800MHz-processor, Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA, DLNA, aGPS, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, Microsoft ActiveSync-support, FM-radio, een speakerphone en een 3,5mm poort. Het 4GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. De Sony Xperia miro is verkrijgbaar in het zwart, zwart/roze, wit of wit/goud. Tegelijkertijd met dit toestel is de Sony Xperia tipo aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia miro is een slanke, stijlvolle Android 4.0-smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,3 x 5,9 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 545 uur. De Sony Xperia miro is verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit, roze en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia miro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia miro kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Xperia miro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Xperia miro heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia miro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Sony Xperia miro bedien je middels een touchscreen. De Sony Xperia miro heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia miro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŰn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia miro draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia miro

Van de Sony Xperia miro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia miro is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,7. Lees in het Sony Xperia miro testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia miro

Algemeen
ProductSony Xperia miro
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen113,0 x 59,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB