Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm4,0"
OSAndroid 4.2
Opslag MB
WiFi
Foto Sony NWZ-ZX2 1 Foto Sony NWZ-ZX2 2 Foto Sony NWZ-ZX2 3 Foto Sony NWZ-ZX2 4

Inleiding

De Sony Walkman NWZ-ZX2 is een mediaspeler die muzikale verfijning van Hi-Res Audio op zakformaat biedt voor een flink prijskaartje (meer dan 1.000 euro). Hi-Res Audio behoudt veel meer details bij de omzetting van analoog naar digitaal en levert een authentieke muziekervaring zoals deze in de muziekstudio is opgenomen.†Sony's S-Master HX volledig digitale versterker zorgt voor de volledig digitale verwerking van het audiosignaal, voor een zuivere weergave van Hi-Res-geluid. Deze geavanceerde technologie zorgt voor nauwkeurige verwerking van enorme hoeveelheid breedbandaudio met een minimum aan ruis en vervorming.†De krachtige DSEE HX-verwerking brengt cruciale hoogfrequente muziekinformatie terug, die in gecomprimeerde geluidsbestanden verloren gaat. CD- en MP3-bronnen worden verbeterd (upscaling) doordat de sampling-frequentie en bitdiepte tot voorbij hun oorspronkelijke waarden wordt uitgebreid grenzend aan Hi-Res-kwaliteit (vergelijkbaar met 192 kHz/24-bit audio).†Het afspeelgedeelte van de NWZ-ZX2 is van een uiterst solide aluminiumlegering, terwijl de aan de binnenzijde vergulde koperplaat de elektrische impedantie vermindert en zo bijdraagt aan de totale geluidskwaliteit. De NWZ-ZX2 is verder de allereerste Walkman die de efficiŽnte LDAC-codec ondersteunt. Met deze nieuwe audiotechnologie van Sony kan je via Bluetooth draadloos naar hoge resolutie audio luisteren. LDAC stuurt gegevens drie keer efficiŽnter door dan huidige Bluetooth-verbindingen en zorgt daarmee voor een betere draadloze luisterervaring voor al je muziek. Middels one-touch aanraken via NFC kan moeiteloos en onmiddellijk een draadloze verbinding worden gemaakt tussen de Walkman en andere apparaten.†Dankzij dual-band WiFi-compatibiliteit kan je genieten van Hi-Res-muziek die zijn opgeslagen op het (DLNA) thuisnetwerk, zonder elektrische interferentie. De speler heeft ook een USB audio-aansluitingsmogelijkheid, voor rechtstreekse, storingsvrije digitale aansluiting op draagbare hoofdtelefoonversterkers en USB DAC-versterkers. De Sony NWZ-ZX2 draait op Android 4.2, heeft een 4-inch display en komt met 128GB geheugen (uitbreidbaar via microSD tot 256GB).

Besturingssysteem Sony NWZ-ZX2

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony NWZ-ZX2

Van de Sony NWZ-ZX2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony NWZ-ZX2 beschikbaar.

Specificaties Sony NWZ-ZX2

Algemeen
ProductSony NWZ-ZX2
Aankondiging2015
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht235 gram
Afmetingen131,2 x 65,1 x 18,5 mm
Scherm
Scherm4,0"
Resolutie854 x 480px
Geheugen
OSAndroid 4.2
Opslag128 GB
Uitbreidbaar
Audioformaten
Videoformaten
Camera
CameraNee
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
FMTunerNee
VerbindingNee