Interessant:

Sony Clie SJ33 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Sony Clie SJ33 1 Foto Sony Clie SJ33 2

Inleiding

Een weinig wegende alleskunner met kleurenscherm, MP3 afspeelmogelijkheid en afstandsbediening. Zoals we van Sony gewend zijn draait ook deze PDA op PalmOS.

Apparaat & afmetingen

De Sony Clie SJ33 is een pda-organiser met een gewicht van 172 gram. De afmetingen van de organiser zijn 10,80 x 7,40 x 2,20 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Sony bestaat uit een Dragonball Super VZ processor met een kloksnelheid van 66 MHz. De Sony Clie SJ33 heeft 24 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern MemoryStick geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de Sony Clie SJ33 kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

De Sony Clie SJ33 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels. De Sony Clie SJ33 draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Sony Clie SJ33

Van de Sony Clie SJ33 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Clie SJ33 beschikbaar.

Specificaties Sony Clie SJ33

Algemeen
ProductSony Clie SJ33
Aankondiging2003
Verkoopstart2003
Design
Kleuren

Gewicht172 gram
Afmetingen108,0 x 74,0 x 22,0 mm