Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie24,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony Alpha 7 II 1 Foto Sony Alpha 7 II 2 Foto Sony Alpha 7 II 3 Foto Sony Alpha 7 II 4 Foto Sony Alpha 7 II 5 Foto Sony Alpha 7 II 6

Inleiding

De Sony Alpha 7 II (ILCE-7M2) is de eerste systeemcamera met een 5-assige optische beeldstabilisatie en een full-frame sensor. Dankzij deze stabilisatie langs vijf assen van de 24,3-megapixel full-frame Exmor CMOS-sensor kan je rekenen op nog snellere sluitertijden en worden bewogen beelden voorkomen. Daardoor kan je ook scherpe afbeeldingen en video's maken zonder statief. De correctie van bewogen beelden kan je direct bekijken op het 3-inch (verstelbare) LCD-display of via de OLED-viewfinder, zodat je altijd kan finetunen en focussen, ook bij het gebruik van een telelens of een macrolens. Voor het display is gebruik gemaakt van Sony's WhiteMagic-schermtechnologie, die ook in zonlicht goed afleesbaar is. De BIONZ X-beeldprocessor voorkomt ruis en zorgt ervoor dat je details scherp vastlegt. Video's kan je opnemen in AVCHD 2.0 Full HD (1.920 × 1.080) 60p (50p)/60i (50i)/24p en in XAVC-S (Full HD met een hoge bit-rate van 50 Mbps) formaat. Tevens is het mogelijk om foto's in RAW-formaat te maken. Tot slot ondersteunt de Sony Alpha 7 II WiFi en NFC, zodat de camera eenvoudig aan je smartphone of tablet is te koppelen. Met de PlayMemories Camera Apps zijn de functionaliteiten van de camera verder uitbreidbaar. Dit model is compatibel met Sony's E-Mount en A-Mount objectieven. De Alpha-serie is later uitgebreid met onder meer de Sony A7R II en de Alpha 7S II.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Duo). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De Alpha 7 II is uitgerust met een 24,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Sony Alpha 7 II

Van de Sony Alpha 7 II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Alpha 7 II is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Sony Alpha 7 II testoverzicht de testen

Specificaties Sony Alpha 7 II

Algemeen
ProductSony Alpha 7 II
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht599 gram
Afmetingen127,0 x 96,0 x 60,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie24,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB