Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,4" (378 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy A42 1 Foto Samsung Galaxy A42 2 Foto Samsung Galaxy A42 3 Foto Samsung Galaxy A42 4 Foto Samsung Galaxy A42 5 Foto Samsung Galaxy A42 6

Inleiding

De Galaxy A42 5G zal in november verschijnen en is in augustus tijdens de IFA 2020 aangekondig. De Galaxy A42 5G heeft een modern ontwerp, vier camera’s en een 6,6 inch Super AMOLED-scherm. Dankzij 5G, kun je supersnel downloaden en streamen en elk moment vastleggen en direct delen. Meer informatie volgt.

Besturingssysteem Samsung Galaxy A42

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy A42

Van de Samsung Galaxy A42 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy A42 beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy A42

Algemeen
ProductSamsung Galaxy A42
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,4" (378 ppi)
Resolutie1.000 x 2.200px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera12,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C