Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
Zoom5x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-FT6 1 Foto Panasonic DMC-FT6 2 Foto Panasonic DMC-FT6 3

Inleiding

De Panasonic DMC-FT6 is een robuuste outdoor camera die waterbestending is tot 13 meter onder water, vallen overleeft tot 2 meter en temperaturen tot -25 graden Celsius kan weerstaan. De camera is voorzien van een 28mm groothoeklens met een 4,6-voudige optische zoom en een 16,1-megapixel beeldsensor. Video's kan je opnemen in 1080p Full HD-kwaliteit en daarnaast biedt de DMC-FT6 verschillende functies als Advanced Underwater (voor fraaie foto's onder water), iA (Intelligent Auto: vindt automatisch de juiste instellingen), Creative Panorama, Creative Control, Creative Retouch en Time Lapse Shot-mode (allemaal modi voor creatieve opnames). Met de Torch Light-functie kan je de camera, dankzij de ingebouwde LED, gebruiken als zaklamp. Verder krijg je de beschikking over een 10 fps burst-opnamemodus, een Instant Transfer-functie (foto's worden automatisch naar een gekozen smartphone of tablet gestuurd, direct na opname) en ondersteuning van WiFi, NFC en GPS/GLONASS. Tevens kunnen outdoorgebruikers rekenen op een kompas, hoogtemeter en barometer. De DMC-FT6 volgt de Panasonic DMC-FT5 op.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-FT6 heeft 10 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De DMC-FT6 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 128 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,6-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-FT6

Van de Panasonic DMC-FT6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Panasonic DMC-FT6 beschikbaar.

Specificaties Panasonic DMC-FT6

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-FT6
Aankondiging2015
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht214 gram
Afmetingen110,0 x 67,0 x 29,0 mm
SubtypeOnbekend
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
Zoomrange28 - 128 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0