Interessant:

palmOne Tungsten E2 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto palmOne Tungsten E2 1 Foto palmOne Tungsten E2 2 Foto palmOne Tungsten E2 3

Inleiding

De Tungsten E was in PDA-land een ongekend succes. Vandaag introduceert palmOne de E2 en hoopt met deze vernieuwde Tungsten het succes van de E te evenaren. Nieuwe features zijn onder andere een beter scherm en Bluetooth.

Apparaat & afmetingen

De palmOne Tungsten E2 is een zakelijke pda met een gewicht van 133 gram. De afmetingen van de organiser zijn 11,40 x 7,80 x 1,50 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze palmOne bestaat uit een Intel XScale processor met een kloksnelheid van 200 MHz. De palmOne Tungsten E2 heeft 32 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze palmOne heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de palmOne Tungsten E2 kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

De palmOne Tungsten E2 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels. De palmOne Tungsten E2 draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen palmOne Tungsten E2

Van de palmOne Tungsten E2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de palmOne Tungsten E2 beschikbaar.

Specificaties palmOne Tungsten E2

Algemeen
ProductpalmOne Tungsten E2
Aankondiging2005
Verkoopstart2005
Design
Kleuren

Gewicht133 gram
Afmetingen114,0 x 78,0 x 15,0 mm