Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,3 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-PL2 1 Foto Olympus PEN E-PL2 2 Foto Olympus PEN E-PL2 3 Foto Olympus PEN E-PL2 4 Foto Olympus PEN E-PL2 5 Foto Olympus PEN E-PL2 6

Inleiding

De Olympus PEN E-PL2 is een Micro Four Thirds-camera en is de opvolger van de populaire Olympus PEN E-PL1. Deze systeemcamera is voorzien van de nieuwe MSC (Movie & Still Compatible)-objectief waarmee je zeer fraaie foto's en video's maakt. Net als de E-PL1 heeft de E-PL2 een 12,3-megapixel sensor, maar de behuizing heeft een vernieuwd ergonomisch design en het display is met 3-inch groter. Verder is de autofocus verbeterd. De PEN E-PL2 beschikt standaard over een HD-videorecorder, HDMI en een ingebouwde flitser. Tevens kan je andere flitsers op de camera plaatsen en naast verschillende lenzen is er ook een viewfinder voor de E-PL2 verkrijgbaar. De Olympus PEN E-PL2 is verkrijgbaar in het zilver, zwart of rood. Tegelijkertijd met de E-PL2 is de Olympus XZ-1 (een geavanceerde compactcamera) aangekondigd. De E-PL2 is in juni 2011 opgevolgd door de Olympus PEN Lite(E-PL3).   Let op: dit model heeft standaard geen 3-voudige optische zoom; de zoom en de groothoek zijn afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief, die je los moet aanschaffen of in het pakket wordt meegeleverd.

Apparaat & afmetingen

De Olympus PEN E-PL2 is een Micro Four Thirds-camera met een gewicht van 317 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,5 x 7,3 x 4,2 centimeter.

Resolutie en lens

De PEN E-PL2 is uitgerust met een 12,3 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 14 - 42 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 3,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Olympus heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PEN E-PL2 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-PL2

Van de Olympus PEN E-PL2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-PL2 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het Olympus PEN E-PL2 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN E-PL2

Algemeen
ProductOlympus PEN E-PL2
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht317 gram
Afmetingen115,0 x 73,0 x 42,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,3 megapixel
Zoomrange14 - 42 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 @ 30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB