Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus PEN E-P5 1 Foto Olympus PEN E-P5 2 Foto Olympus PEN E-P5 3 Foto Olympus PEN E-P5 4 Foto Olympus PEN E-P5 5 Foto Olympus PEN E-P5 6

Inleiding

De Olympus PEN E-P5 is een geavanceerde Micro Four Thirds-systeemcamera met een 3-inch verstelbaar touchscreen, een 16,1-megapixel TruePic VI Live MO-sensor, geintegreerde beeldstabilisatie en een geintegreerde flitser. Bijzonder aan de PEN E-P5 is voornamelijk de supersnelle sluitertijd van 1/8000 frames per seconde, zodat je actiemomenten haarscherp vastlegt. Nieuw is ook Super Spot AF, waarmee ook de allerkleinste objecten in focus zijn te brengen. Video's zijn in 1080p Full HD op te nemen en foto's kan je vastleggen in RAW-formaat. De instellingen van de PEN E-P5 zijn gemakkelijk te wijzigen met de 2x2 draaiwieltjes aan de boven- en onderzijde van de camera. De PEN E-P5 is Olympus eerste PEN-model met WiFi-ondersteuning: met behulp van Olympus Image Share 2.0, Olympus' smartphone-app, is je smartphone met de PEN E-P5 te synchroniseren. Je kan dan het scherm van je smartphone als display van de camera gebruiken. Tot slot is de PEN E-P5 optioneel uit te rusten met een viewfinder (de VF-4).

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDHX). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De PEN E-P5 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus PEN E-P5

Van de Olympus PEN E-P5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus PEN E-P5 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,9. Lees in het Olympus PEN E-P5 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus PEN E-P5

Algemeen
ProductOlympus PEN E-P5
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht420 gram
Afmetingen122,0 x 69,0 x 37,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 Full HD @ 30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDHX
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB