Interessant:

MP3's exclusief voor Apple gebruikers

nieuws 5 maart 2003 om 22:01

Vandaag is bekend geworden dat Apple in een vergevorderd stadium is met het ontwikkelen van een database met legale mp3's. De database zal alleen toegankelijk worden voor MacIntosh en iPod gebruikers.

Apple heeft de onderhandelingen met muziekmaatschappijen bijna rond. Als de Apple muziekdienst online is hebben ook eindelijk MacIntosh gebruikers toegang tot legale mp3 bestanden. Apple gebruikers konden al langer inloggen op andere mp3 betaaldiensten.

Apple kon lang geen legale muziekdienst beginnen omdat Apple weigerde anti-p2p voorzieningen te treffen in zijn hard- en software. Er waren daarom maar weinig betaaldiensten die met Apple in zee wilden. Zo had Apple een tijdje de campagne "Rip. Mix. Burn." voor zijn cd-recorders.

Apple verklaart de muziekpiraterij niet te willen bestrijden op technologisch gebied, dat valt altijd te omzeilen volgens Apple. Het gaat juist om een verandering in het gedrag van de consument en dat is veel moeilijker te veranderen, aldus een woordvoerder van Apple.

ZD Net UK