Interessant:

Twee nieuwe netbooks Packard Bell

nieuws 10 april 2009 om 13:08

In Amsterdam presenteerde Packard Bell gisteren een nieuwe logo en een groot aantal nieuwe producten aan de Europese pers. Onder de nieuwe producten twee nieuwe netbooks, de 10,1 inch dot s en de 11,6 inch dot m.

Packard Bell dot s
De Packard Bell dot s is een 10,1" breedbeeld netbook met een gewicht van 1,18 kilo. De dot s draait op een Intel Atom processor met een kloksnelheid van 533 MHz. 512 MB intern geheugen, een 160 GB harddisk, WiFi en een memorycard-reader maken de specificatielijst af.

Packard Bell dot s

Nieuw is het multifunctionele touchpad, waar je mee kan surfen, scrollen en zoomen door het gebruik van slechts twee vingers. De dot s draait op Windows XP Home Edition en wordt geleverd met Adobe Photoshop Elements 6, waarmee je snel en gemakkelijk foto's kan bewerken om bijvoorbeeld onderweg je blog up-to-date te houden.

Packard Bell dot m
Naast de dot s zag de dot m het levenslicht. Packard Bell presenteert de dot m ook als netbook, hoewel deze dat, door zijn schermgrootte van 11,6", feitelijk niet is. Desondanks is de Packard Bell dot m een bijzonder compacte netbook.

Packard Bell dot m

Ook de dot m is voorzien van een scherm met een verhouding van 16:9 (breedbeeld). Adobe Photoshop Elements 6 is voorgeïnstalleerd en evenals de dot s kan je de netbook grotendeels besturen met het multitouch touchpad. Overige specificaties ontbreken op dit moment nog.

De dot s is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro. De dot m volgt eind april met een adviesprijs van 399 euro.

Tegelijk met de dot s en de dot m introduceerde Packard Bell een nieuwe logo uitgevoerd in rood. De rode kleur moet het dynamische en jeugdige karakter van de bijna honderd jaar oude onderneming benadrukken.

Verder had Packard Bell ook laptopnieuws. De Packard Bell EasyNote Butterfly s en de EasyNote TR85 versterken binnenkort het Packard Bell portfolio.

portablegear.nl