Interessant:

Sony introduceert compacte HD-camcorder met GPS

nieuws 2 april 2009 om 08:50

Sony heeft de HDR TG7VE geïntroduceerd, een supercompacte en gebruiksvriendelijke Full HD handycam met 16GB intern geheugen en ingebouwde GPS.

Deze camera heeft een chique harde titanium body, voorzien van een speciale krasbestendige coating. Deze fraai vormgegeven behuizing beschermt veel handige functies. Wanneer het 2,7 lcd touchscreen wordt opengeklapt staat de camera aan en is daarmee direct klaar om opnames te maken. Naast het interne geheugen (16GB) is er ook ruimte voor extra geheugen via een Memory Stick.

Sony TG7VE

De TG7VE slaat bezochte locaties op via een nauwkeurige GPS-ontvanger. Via de Map Index op het lcd-scherm en op televisie wordt een kaart getoond, waarbij de punaises laten zien waar de foto's en filmpjes zijn gemaakt. Via notebook of pc zijn de kaarten te tonen dankzij de meegeleverde Picture Motion Browser-software.

Met de 'mini-movies'-optie op het lcd-scherm zijn de opgenomen foto's en video's automatisch samen te voegen tot een compilatie. De opnames worden geselecteerd uit de opgenomen beelden en foto's en samengevoegd met voorgeprogrammeerde muziek en overgangseffecten. Deze compilatie is op notebook, pc of HD-televisie weer te geven of eenvoudig met de meegeleverde software te uploaden naar sites als YouTube, Facebook, Flickr en Daily Motion. Met de Picture Motion Browser-software zijn beelden te bekijken via een kalender en te beheren.

GPS op Sony TG7VE

De HDR-TG7VE Full HD Memory Stick Handycam is beschikbaar vanaf medio mei 2009 en kost 900 euro.

portablegear.nl