Interessant:

Verkeerde accu's doen Nokia's smelten

nieuws 10 februari 2003 om 20:31

Telefoonfabrikant Nokia waarschuwde afgelopen vrijdag voor de gevolgen van slechte en geïmiteerde accu's. Vanaf december blijkt dat Nokia telefoons ernstig beschadigd raken door deze accu's.

Het gaat alleen om de accu's die niet door Nokia zelf vervaardigd worden. De slechte accu's worden op straat en via internet aangeboden.

Een woordvoerder van Nokia zei het volgende: "De batterijen in kwestie hebben meestal geen circuit om de stroom af te sluiten bij oververhitting, zo kan er genoeg hitte ontstaan die de plastic buitenkant kan laten smelten en de printplaat kan beschadigen aan de binnenkant" zegt woordvoerder Nowak, "Mensen moeten deze batterijen echt niet gaan gebruiken, en enkel alleen die van Nokia zelf gebruiken. Als er een telefoon kapot gaat door gebruik van een third party batterij valt deze niet meer onder de garantie van Nokia"

Critici beweren dat Nokia de zaken overdrijft om zo de verkoop van Nokia accessoires te verhogen. Dit lijkt plausibel, aangezien Nokia nu maar een klein gedeelte van zijn omzet uit de verkoop van accessoires haalt. Andere telefoonfabrikanten maken geen melding van meer fouten door het gebruik van verkeerde accu's.

Fokzine