Interessant:

President NARAS is voor file-sharing

nieuws 7 februari 2003 om 20:41

De Amerikaanse president van een muziekmaatschappij heeft in een artikel verklaard vóór het downloaden van MP3's te zijn. In zijn artikel 'Embrace file-sharing, or die' zet hij z'n argumenten uiteen.

John Snyder, president van Artist House Records, bestuurslid van brancheorganisatie National Association of Recording Arts and Sciences (NARAS), heeft zich positief uitgesproken tegen het vrij delen van MP3's op en via internet.

In een artikel gericht aan onder andere de verdediger van copyright-rechten RIAA, houdt Snyder een betoog voor file-sharing. Volgens hem gebruiken potentiële muziekkopers mp3's om te hun muziekaankopen te bepalen. Ook moet de muziekindustrie meer aandacht besteden aan betaalde file-sharing diensten van hoge kwaliteit, alleen dan zullen consumenten bereid zijn geld te betalen voor mp3-bestanden.

Verder benadrukt Snyder dat de huidige CD-prijzen te hoog zijn voor jongeren, die toch al niet veel te besteden hebben. En jongeren blijven de grootste doelgroep van de muziekindustrie.

Uiteindelijk concludeert Snyder dat de muziekindustrie zelf verantwoordelijk is geweest voor de populariteit van file-sharing en de industrie moet er nu maar mee leren omgaan.

Be Spacific.com