Interessant:

Brute moordenaar opgespoord via GSM

nieuws 11 februari 2009 om 07:00

Een man uit Puerto Rico die een zwangere Amerikaanse toeriste de keel door sneed en vervolgens in zijn kofferbak opborg, is opgespoord via zijn GSM.

De moordenaar, Eliezer Marquez Navedo, staat ook terecht voor verkrachting en kidnapping van de vermoorde vrouw. Volgens de politie had hij de 35-jarige vrouw, Sara Kuszak, opgewacht toen ze alleen aan het joggen was. Vervolgens ontvoerde hij haar in de kofferbak van zijn auto.

In wanhoop belde de vrouw in de kofferbak met haar GSM om hulp. De FBI kon met het signaal van de telefoon de locatie van de misdaad vaststellen. Helaas was het voor de vrouw te laat. De misdadiger kon wel worden opgepakt.

De man krijgt waarschijnlijk levenslang gevangenisstraf. Opvallend genoeg werd de moeder van de moordenaar, Ines Navedo, in 1992 veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf, omdat ze haar 2-jarige broer en 3-jarige zuster de keel had doorgesneden. Zij zou deze gruwelijke daad hebben gepleegd, omdat haar familie haar verlaten had nadat ze er achter waren gekomen dat ze HIV had.

In januari werd een gekidnapt kind getraceerd dankzij haar GSM. Meer over GSM-misdaden kan je lezen in de Top 5 vreemdste GSM-criminelen.

Cellular-news