Interessant:

Bellen met prepaid kan 70 procent goedkoper

nieuws 10 november 2008 om 14:25

Handige prepaid-bellers kunnen tot 70% op hun belkosten besparen wanneer zij wisselen van aanbieder. Dat blijkt uit een onderzoek van prepaid-vergelijk.nl naar de prijzen en voorwaarden van de grootste prepaid-aanbieders.

Uit het inventariserende onderzoek van prepaid-vergelijk.nl volgt dat er nog steeds flinke verschillen bestaan tussen de kosten van de verschillende operators in Nederland. Simyo biedt op dit moment het laagste minuuttarief (10 eurocent). Vodafone, KPN, T-Mobile en Telfort hanteren standaard een tarief dat met 35 eurocent 3,5 keer zo hoog is. Tele2, Hema en Lowcall volgen Simyo op de voet met een minuuttarief van 14 eurocent. Lowcall rekent als enige van deze vier aanbieders geen starttarief en is daardoor vaak de goedkoopste aanbieder.

Het sms-tarief verschilt zelfs nog meer van elkaar. Bij Rabo Mobiel SMS kost het versturen van een sms-bericht 5 eurocent. Bij T-Mobile, Vodafone en KPN betaal je voor hetzelfde korte berichtje 23 eurocent. Een verschil van 360%!

Voor prepaid-bellers loont het daarnaast om te kijken naar de houdbaarheid van het beltegoed. Bij vrijwel alle aanbieders vervalt het beltegoed indien er in een bepaalde periode geen opwaardering plaatsvindt. Zo vervalt bij Simyo het beltegoed al na 9 maanden niet opwaarderen. Bij de meeste andere aanbieders is het beltegoed 12 tot 15 maanden houdbaar zonder op te waarderen. Bij Ay Yildiz is er geen minimale opwaardeerfrequentie, maar daar dien je eens per 6 maanden een gesprek te voeren.

Het wisselen van prepaid-aanbieder is erg eenvoudig. Omdat er geen opzegtermijn is kan er vrijwel direct gewisseld worden. Bij wisselen vervalt wel het beltegoed, dus in het algemeen is het raadzaam om te wisselen als het beltegoed bijna op is. Bij het wisselen van prepaid-aanbieder is nummerbehoud mogelijk.

In 1997 werd prepaid-bellen in Nederland ge´ntroduceerd door Libertel, het huidige Vodafone. Na een explosieve groei bellen nu miljoenen Nederlanders met een prepaid. Bij prepaid betaal je geen abonnementskosten. In het algemeen betaal je prepaid vooraf. Tegenwoordig zijn er ook varianten met de kenmerken van prepaid waar betaling achteraf mogelijk is.

prepaid-vergelijk.nl is sinds september 2008 actief en biedt de mogelijkheid om binnen enkele seconden een passende prepaid-aanbieding te vinden. Op prepaid-vergelijk.nl worden de grootste prepaid-aanbieders met elkaar vergeleken. Handig is de mogelijkheid om op basis van een bepaald bel- en sms-gedrag een prognose van de maandkosten te krijgen. prepaid-vergelijk.nl wordt gepositioneerd naast het succesvolle sim-only-vergelijk.nl, sinds maart 2008 actief.

prepaid-vergelijk.nl