Interessant:

Dell Inspiron Mini 12 officieel geintroduceerd

nieuws 28 oktober 2008 om 10:30

Nadat de Dell Inspiron Mini 12 eerder deze maand gespot werd op de website van Dell, heeft Dell zijn nieuwste mini-laptop nu ook officieel geintroduceerd.

Op de gespotte webpagina van Dell werd al duidelijk dat de Dell Inspiron Mini 12 (of 1210) een groter model is naast de huidige Dell Inspiron Mini 9. Waar de Mini 9 een display van 8.9" inch heeft, beschikt de Mini 12 over een display van maar liefst 12" inch.

Dell noemt de Mini 12 zelf 'de grootste mini-laptop ter wereld', maar in strikte zin is het eigenlijk geen echte mini-laptop meer (daarvoor geldt namelijk een 10" inch display als maximum). Met 1,2 gram is de Mini 12 echter niet heel veel zwaarder als de gemiddelde mini-laptop.

Dell Inspiron Mini 12

Ook de specificaties komen overeen met wat we inmiddels gewend zijn van mini-laptops: WiFi wordt uiteraard ondersteund en je krijgt de beschikking over een ingebouwde webcam. Verder kan je kiezen uit een harddisk van 60GB of 80GB en draait de laptop op een Intel Atom-processor. Een zorgenpunt is wel dat de Dell Inspiron Mini 12 draait op Windows Vista, terwijl er maar 1GB werkgeheugen voorradig is. Het is mogelijk dat dit de snelheid van de prestaties van de laptop niet ten goede komt.

De Dell Inspiron Min 12 komt voorlopig niet op de Nederlandse markt en zal hier in de toekomst waarschijnlijk ook niet te koop zijn. Het is de bedoeling dat wel de Dell Inspiron Mini 9 nog dit jaar in de Nederlandse winkels ligt.

BusinessWire