Interessant:

Medio 2003 verbeterde Morpheus

nieuws 18 januari 2003 om 14:05

Er is een nieuwe en verbeterde versie van MP3 uitwisseldienst Morpheus gepland. Grootste innovatie is de verbetering van zoekopdrachten voor zeldzame nummers. Morpheus zoekt namelijk verder dan nu het geval is.

De ontwikkelaar van Morpheus StreamCast, verklaarde dat Morpheus niet langer gebruik maakt van een zogenaamd cluster van computers, maar wereldwijd de zoekopdracht verspreidt. Zoekopdrachten worden nu verricht onder ongeveer 15.000 computers, terwijl er miljoenen gebruikers online zijn. De nieuwe versie van Morpheus zoekt voortaan op miljoenen computers naar jouw nummer, daarmee is de kans om de MP3 te vinden groter dan ooit.

De release van de nieuwe versie staat gepland voor medio 2003. Momenteel is StreamCast bezig technologie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om Morpheus op afstand te bedienen. Zo moet het mogelijk worden om via het internet, via je PDA of andere mobiele apparaten zoekopdrachten aan je thuis pc door te geven.

De lancering van de nieuwe software wijst erop dat Morpheus goede hoop voor de toekomst heeft. Na de investeringen die nodig waren voor een nieuw netwerk en de dreiging van Amerikaanse rechtszaken denkt topman Steve Griffin zelfs aan winst maken met Morpheus.

WebWereld