Interessant:

MP3 misbruik door muziekindustrie

nieuws 2 januari 2003 om 20:26

Beveiligingsfirma Foundstone waarschuwt sinds kort voor computerinbraken via Windows XP en Winamp. Hackers hebben namelijk een manier ontdekt om deze programma's te misbruiken.

Door gebruik te maken van de bugs in Winamp en besturingssysteem Windows XP, kunnen hackers virussen en trojans vermommen als MP3 of Winamp Media bestanden. Deze besmette bestanden klinken zelfs als gewone bestanden.

Een besmet bestand tracht opdrachten uit te voeren waarvoor toestemming van de gebruiker nodig is. Hierdoor wordt al snel duidelijk dat iets niet goed is. Zelfs aanwijzen met de muis kan al genoeg zijn om deze bestanden te activeren. Maar als deze bestanden direct worden geopend in Windows Media Player, Winamp, of een dergelijk programma, dan wordt niet direct duidelijk dat het om een besmet bestand gaat.

De problemen zullen niet ernstig zijn, het is namelijk een manier van de muziek- en filmindustrie om het gratis aanbieden van muziek en films tegen te gaan. De bestanden creëren een zogenaamde "data overload", de computer loopt dan vast.

EuropeMedia