Interessant:

Vodafone pakt diefstal aan

nieuws 31 december 2003 om 15:23

Vodafone Australië blokeert vanaf heden gestolen en verloren mobiele telefoons van zijn netwerk op basis van IMEI-nummers.

De blokkering geschiedt op basis van het zogenaamde IMEI-nummer. Dit nummer is uniek voor iedere telefoon. Met het invoeren van het IMEI-blokkeringssysteem wil Vodafone Australië de handel in gestolen en verloren mobiele telefoons aanpakken.

In Australië heeft operator Telstra al een vergelijkbaar blokkeringssysteem ingevoerd. Om het blokkeringssysteem waterdicht te laten functioneren, is een centrale database met rechtmatige IMEI-nummers nodig. Alle operators zullen hun gegevens bekend moeten maken. In maart 2003 zijn alle australische operators aangesloten op een centrale database.

Na Australië, Engeland en Denemarken, denkt Nederland ook aan een IMEI-blokkeringssysteem. Hoewel operator Ben aangeeft dat er geen gesprekken tussen de operators gaande zijn, geeft Vodafone aan dat er wel degelijk serieuze gesprekken gevoerd worden. Grootste probleem volgens Vodafone zijn de oude mobiele toestellen, van deze toestellen is het IMEI-nummer te manipuleren.

Overigens is op elke mobiele telefoon het IMEI-nummer te zien door *#06# te toetsen.

Planet Multimedia