Interessant:

Problemen bij invoering UMTS diensten

nieuws 28 december 2002 om 11:07

In zowel Amerika als in Japan verloopt de invoering van 3G-diensten problematisch. Zo zijn er te weinig toestellen en kampt men met veel technische problemen.

NTTDoCoMo maakte donderdag jongstleden bekend dat UMTS pas eind 2004 in vier amerikaanse steden ingevoerd zal worden. Dochteronderneming AT&T wilde eerder in juni 2004 in dertien steden UMTS invoeren. Soortgelijke problemen zijn er in Japan, maar de invoering van mobiel internet eerder deze maand verliep soepeler. In maart 2004 rekent J-Phone, onderdeel van Vodafone, op een miljoen mobiele internetters in Japan.

Grootste probleem bij de invoering van UMTS blijkt de beschikbaarheid van toestellen. Zo zijn er maar drie modellen beschikbaar (van Nokia, NEC en Sanyo). Telecomwinkels plaatsen ook nauwelijks bestellingen voor de telefoons. Bovendien zijn consumenten niet tevreden over de huidige UMTS telefoons, zo is de accu snel leeg. Samen met klachten over de techniek van UMTS zorgt dit voor weinig animo voor UMTS in Amerika en Japan.

Met het uitstellen van de invoering van UMTS hopen de Amerikanen de technische problemen op te kunnen lossen. Eind 2004 zal UMTS in San Fransisco, Seatlle, Dallas en San Diego gelanceerd worden.

WebWereld